English

Thonjtë tregojnë gjendjen tuaj shëndetsore

A e dini se thonjtë mund të paralajmërojë kur është fjala për disa probleme të rënda shëndetësore? Nëse keni njolla, thonj të plasaritur, parregullsi, thonj të trashë ose ngjyrën e thonjve, atëherë ju ndoshta keni disa probleme shëndetësor të brendshme.

ngjyra gozhdë

Thonjtë tuaj janë të shëndetshëm, në qoftë se ata janë rozë ose të bardhë. Nëse keni njolla të errëta në sipërfaqen e thonjve tuaj ato mund të tregojnë një shenjë të plakjes, edhe pse kjo është nënshtruar ndonjëherë ndaj rrezikut të sëmundjeve të zemrës. Ngjyra e gjelbër është shenjë e infeksionit bakterial, ndërsa ngjyra e kuqe është shenjë e infeksioneve të zemrës.

thonj të plasaritur

Në 10% të rasteve, psoriasis fillon me thonjtë. Nëse thonjtë tuaj plasariten rregullisht, ajo është mungesa e acidit folik, vitaminë C dhe proteina.

thonj të trashë

Thonjtë të trashë nuk janë as normalë e as natyrshëm. Nëse thonjtë tuaj janë jashtëzakonisht të trashë, ju ndoshta keni probleme me mushkëritë tuaja. Ata gjithashtu mund të tregojnë se trupi juaj ka qarkullim të dobët. Mund të tregojnë se ju keni një infeksion maja.

thonj të vrazhdë ose me brazda

Kjo simptomë mund të tregojë që ju keni psoriasis ose sëmundje auto-imune që shkakton humbjen e flokëve.

thonj të lakuar

Nëse thonjtë tuaj janë të lakuar dhe kanë formë si lugë kjo tregon se ju keni ose mungesë të hekurit apo probleme të zemrës.

KOMENTE