English

Mjaltë dhe xhinxher vret bakteret më shumë se antibiotiku më i fuqishëm

Bakteret janë shndërruar në super rezistente dhe kompanitë farmaceutike janë praktikisht të pafuqishme. Por, një grup i studiuesve nga Kolegji i Etiopisë i Mjekësisë provoi se ju nuk keni nevojë për një prodhim farmaceutik super të shtrenjtë si një aleat në luftën kundër sëmundjeve që, për ironi, ai krijoi.

Ai kombinoi, ekstrakt pluhuri xhenxhefill dhe mjaltë duke treguar me prova konkrete se kjo përzierje pengonte rritjen e baktereve super rezistente si MRSA, E Coli dhe bakteret që shkaktonin pneumoni. SARM (meticiline-rezistente Staphylococcus aureus), Escherichia coli, dhe Klebsiella pneumoniae janë vetëm disa nga bakteret më të rrezikshme.

Rezultati i këtij studimi tregoi se pluhur xhenxhefil ekstrakt me mjaltë pasi përziheshin kishin potencial për të shërbyer si burim i lirë i agjentëve antibacterial sidomos për bakteret rezistente dhe shtameve".

Secili prej tyre është kultivuar për 20-24 orë.

Ata kryer 5 teste për çdo trajtim të baktereve;

Staphylococcus aureus (MRSA dhe non-MRSA)
Escherichia coli (dy variacione të ndryshme)
Klebsiella pneumoniale
Kombinimi xhenxhefil, mjaltë provoi të jetë më efektive në frenimin e rritjes se baktereve se çdo antibiotik sado i fuqishëm të ishte ai. Amoxicillina ishte i vetmi antibiotik që erdhi afër me këto rezultate.

Ekstrakti i Xhenxhefillit nuk ka nevojë për ndonjë proces të ndërlikuar. Hulumtuesit thanë disa copa feta xhenxhefilli rrënjë në 37 gradë për 24 orë. Më vonë ato u përzien me metanol dhe etanol, dhe rezultati ishte një përftues e 50%efikas. Kjo përzierje(përfitim) më vonë u përzie me një pjesë të barabartë me mjaltë.

Uji i xhenxhefillit nuk ka dhënë rezultate të njëjta. Kjo është testuar në hulumtimet e tjera, e cila tregoi se alkooli në fakt ekstraktet nga substancat më të fuqishme antibiotike përfshiheshin në xhinxher.

Ndaj provojeni dhe mos përdorni antibiotikë duke shkatërruar sistemin tuaj imunitar.

KOMENTE