English

60 sekonda për të shpëtuar njeriun nga sulmi në zemër

Dr John Christopher argumenton se ju mund të shpëtoni jetën e një njeriu (i cili sapo ka pasur një sulm në zemër) vetëm me njëlëvizje.

Doktori thotë se ju duhet të keni piper djegës në shtëpi në çdo kohë. Nëse njeriu i cili pësoi një atak në zemër është i vetëdijshëm menjëherë t'i japë atij një gotë me ujë të përzier me piper djegës. Nëse personi është i vetëdijshëm, vendosni vënë disa pika piperi nën gjuhën e tij.

Dr Christopher tha se kjo është mënyra më e thjeshtë dhe më e shpejtë për të shpëtuar jetën e një personi vetëm në pak sekonda. Viktima do të fillojë të fitojë vetëdijen dhe do të kthehet në normalitet.

Doktori pretendon se ju me siguri do të shpëtoni jetën e atij njeriu nëse ju e praktikoni këtë mënyrë.

Logjike është kjo pasi capsaicin është një dialater vazal, që do të thotë se ai ajo hap enët e gjakut dhe arteriet, kështu sulmi në zemër shkon. Capsaicin është subsancë kimike në specat djegës.

KOMENTE