English

Hekurat hekurosës "Russell Hobbs", tërhiqen nga tregu

Kompania e hekurave hekurosës të markës "Russell Hobbs", ka tërhequr nga tregu 15 modele pas ankesave dhe fakteve të vërteta për plagosje të konsumatorëve.

Por u zbulua se kompania është bërë për herë të parë e vetëdijshëm për rrezikun, 18 muaj më parë pas një ekspozeje nga programi mbikqyrës i BBC-së.

Karen Givens, e Southport, Merseyside, një kliente e kësaj marke pësoi djegie dhe një goditje elektrike kur hekuri i saj me avull SuperGlide shpërtheu.
Burri i saj Bill tha për Mirror s ai do të merrte veprime ligjore, duke shtuar:

"Është e pabesueshme që një kompani e kësaj madhësie të kujtohet tani për produktin e tyre kur e dinin shumë mirë më shumë se një vit më parë."

Por drejtori menaxhues Tim Wright mbrojti vendimin dhe tha: "Unë do të doja të kërkoj falje për njerëzit që kanë qenë të plagosur.
"Ky absolutisht nuk ështe qëllimi ynë dhe ne punojmë shumë fort për të siguruar që ne treg të sjellim produktet që janë të përshtatshme për qëllimin."

KOMENTE