English

Malala dhe Kailash Satyarthi nderohen me çmimin NOBEL për Paqen

Aktivistja e edukimit, nga Pakistani, Malala Yousafzai dhe veprimtari indian i të drejtave të fëmijëve Kailash Satyarthi kanë marrë çmimin Nobel të Paqes.

Komiteti Nobel i përshkroi të dy laureatët si "kampionët e paqes".

Zonjusha Yousafzai tha se ajo ishte atje për të ngritur zërin për të drejtat e fëmijëve të harruar dhe të frikësuar,dhe jo për keqardhjen e tyre.

Z. Satyarthi tha se marrja e çmimit ishte "një mundësi e madhe" për të përkrahur punën e tij kundër skllavërisë së fëmijëve.

Zonjusha Yousafzai dhe Z. Satyarthi morrën çmimet e tyre nga kryetari i komitetit norvegjez Nobel, në prani të Mbretit Harald V të Norvegjisë.

Në fjalën e saj, Znj Yousafzai tha se çmimi nuk ishte vetëm për të, "Kjo është për ata fëmijë të harruar që duan arsimim. Kjo është për ata fëmijë të frikësuar që duan paqen. Kjo është për ata fëmijë pa zë që duan ndryshim...

"Unë jam këtu për të drejtat e tyre, të ngrenë zërin e tyre. Nuk është koha për të ardhur keq për ata. Është koha për të marrë veprime, që ne të shohim një fëmijë të shkojë në shkollë."

KOMENTE