English

Shkencëtari virolog "humb" karrierën e tij për shkak të një kontakti seksual me një 13 vjeçare

Një shkencëtar 31-vjeçar i martuar ka pranuar se ka patur kontakt seksual me një vajzë 13-vjeçare, ndërsa ai ishte 18 vjeç.

Robert Valentine, nga Warwick, pranoi një pagesë të turpshme të sjelljes epshore ndaj vajzës, të cilën ai e takoi në internet në vitin 2001.

Gjykata e Glasgow dëgjoi dëshminë e tij se në atë kohë ai ishte student dhe për Shën Valentin ai kishte udhëtuar në qytetin ku ndodhej vajza , ishin takuar dhe kishin shkuar në hotel.

Ngjarja doli tani në dritë si vajza mbushi 20 vjet dhe ishte ajo që raportoi incidentin.

Gjykata dëgjoi gjithashtu se i kualifikuar si virolog, Valentine kishte një karrierë "yjore" dhe ishte kandidat për të siguruar një post shumë të lartë në Kanada para se akuzat të dilnin në dritë.

Pasi u kontaktuar nga policia në 2012 ai u tregua i sinqertë rreth asaj që kishte ndodhur një dekadë më parë.

Vajza, më pas i kishte thënë se marrëdhënia e tyre duhet të përfundonte që atë ditë pasi ishte e gabuar.

Ata ishin takuar shkurtimisht vitet më vonë, para se vajza të raportonte kontaktin seksual.

KOMENTE