English

Belgjikë. Një tjetër pengmarrje

Katër burra të armatosur kanë hyrë në një banesë në qytetin belg të Ghent dhe policia ka rrethuar zonën përreth.

Njoftime të pakonfirmuara kanë sugjeruar se të katër burrat kishin marrë peng një njeri dhe policia u kërkoi banorëve që të qëndrojnë në shtëpi për sigurinë e tyre.

Burrat ia plasën në banesë në zonën Dampoort të qytetit, në Belgjikë veriore.

"Ata janë në ndërtesë, por kjo nuk është e qartë se çfarë po ndodh brenda", ka thënë një zëdhënës i policisë.

Kreu i policisë Ghent Filip Rasschaert tha për faqen De Standaard se ata po drejtonin operacionin me kujdes për shkak të përfshirjes së një pengu.

Autoritetet federale po kontrollojnë rrethimin, tha ai.

"Qëllimi ynë është që operacioni të përfundojë me sukses, pa vrasje sidomos të pengut dhe se kush janë të armatosurit dhe arsyet e ngjarjes" tha ai.

TV belg tha se një tjetër rrethim kishte ndodhur në Ghent në tetor. Ky incident përbëhej nga një borxh i papaguar ndaj dhe kish ndodhur pengmarrja.

KOMENTE