English

Trajtoni të ftohtin dhe gripin në 5 minuta

Në këtë artikull po ju paraqitim një metodë alternative me të cilën ju do të zbutni ndjeshëm simptomat e gripit apo të ftohtit.

Provoni masazh efektiv në pikat e mëposhtme fytyrë:

Pika 1: Kjo pikë është e vendosur ekzakt në mes të vetullave. Shtypni atë dhe mbajeni të shtypur për rreth 1 minutë. (figura në krah)

Pika 2: Këto pika janë të vendosura në zonën e tempullit, ose për të qenë më të saktë, 2 cm në fundin e jashtëm të vetullave. Sigurohuni që ju shtypni në të dy anët në të njëjtën kohë.

Pika 3: Këto dy pika janë alokuar simetrike në hundë, pranë këndit të brendshëm të syrit. Masazh në të dyja këto pika në të njëjtën kohë.

Pika 4: Pikat e ndara simetrikisht vendosen një gjysmë centimetër anash nga hunda.

Është e nevojshme për pikat që të shtypen me majë të gishtit për rreth 1 minutë. Shtypni mjaftueshmëm derisa të ndieni presion, por jo shumë se mund të ndjeni dhimbje. Nuk ka rëndësi nëse ju masazhoni këto pika në drejtim të orës ose kundër akrepave të sahatit, gjëja e rëndësishme është që ju të ushtroni presion mbi pikat. Qëllimi kryesor është që të shkaktoni një fluks qarkullimi të gjakut në këto pika.

KOMENTE