English

ISIS, po përdor bomba me akrepa për të frikësuar popullsinë "armike"

Militantët që luftojnë për shtetin islamik në Irak kanë zbuluar taktikën e fundit terroriste - bomba që përmbajnë qindra akrepa të gjallë, të dizenjuar për të përhapur frikë në mesin e armiqve të tyre.

Bombola të mbushura me varietetet helmues të akrepit janë duke u hedhur në qytete dhe fshatra, të cilat shpërthejnë duke shpërndarë akrepa dhe duke shkaktuar panik në mesin e popullsisë së pafajshme lokale.

Edhe pse bomba Scorpion tingëllon si diçka nga një film horror moderne, taktika është në të vërtetë mijëra vjeçare dhe është përdorur më parë nga irakianët që luftonin kundër Perandorisë Romake.

Hamish de Bretton-Gordon, ish-kreu i armëve kimike dhe biologjike për ushtrinë dhe NATO, tha për Mirror se ISIS kishte improvizuar pajisje për të nisur krijesa helmuese.
Ai tha: "Akrepët janë të fuqishëm - edhe në qoftë se ata janë nisur disa milje, kur prishet kutia mijëra hidhen jashtë dhe fillojnë zvarritje gjithe andej.
'Disa akrepa janë shumë helmues, por gjëja kryesore është të krijojnë frikë ".

Z. de Bretton-Gordon, i cili u kthye nga Bagdad javën e kaluar, ku ai kishte këshilluar forcat e sigurisë, tha se bombat nuk janë duke shkaktuar viktima, por kishin një "ndikim psikologjik 'të thellë.

KOMENTE