English

Fëmijët e vegjël që ndajnë shtratin me prindërit, rrezik për tu sëmurur nga astma në të ardhmen

Të vegjëlittë cilët ndajnë një shtrat me prindërit e tyre kanë rrezik më të lartë për tu sëmurur nga astma, paralajmërojnë studiuesit.

Studimi i ri sugjeron se ndarja e krevatit prindër-fëmijë mund të çojë në një rritje të rrezikut të astmës në fëmijërinë e mëvonshme edhe pse është e paqartë se si kjo praktikë mund të shkaktojë çrregullime në frymëmarrje.

Paralajmërimet janë bërë publike në fillim të këtij muaji në lidhje me rreziqet e prindërve që ndajnë një shtrat apo divan me një fëmijë gjatë gjumit.
Gjithashtu kjo ndarje rrit edhe rrezikun e papritur të sindromës vdekje foshnjore deri në moshën një vjeçare.
Mbretëria e Bashkuar ka normat më të larta në botë të fëmijërisë me simptoma të astmës, 1.1 milion fëmijë.
Në studimin e fundit, hulumtuesit holandezë hetuan 6160 nëna dhe fëmijët e tyre në Roterdam, Holandë.
Ata mblodhën informacion nëpërmjet një pyetësori nga mosha prej një deri në gjashtë vjet.

-Sharing krevat ishte përcaktuar si ndarjen e një krevat me ose nënën apo të dy prindërve të fëmijës, thotë një raport i publikuar online në frymëmarrjes Journal Evropian.
Fëmijët që kishin shtrat-të përbashkëta gjatë foshnjërisë - rreth moshës dy muaj - nuk kanë një rrezik më të lartë të wheezing gjatë të tyre gjashtë viteve të para të jetës, apo të duke u diagnostikuar me astmë.

KOMENTE