English

Personi më i vjetër i Britanisë vdes në moshën 114

Ethel Lang besohet të jetë personi i fundit që jeton në Britani të Madhe që ka lindur gjatë mbretërimit të mbretëreshës Viktoria.

Znj Lang ka lindur në zonën Worsbrough e Barnsley më 27 maj 1900 dhe ka jetuar në qytetin e minierave në jug të Yorkshire, gjithë jetën e saj.

Në vitin 2005, ajo u zhvendos në azil, në Uji Royd House në Barnsley, ku ajo vdiq të enjten. Znj Lang është kujdesur nga vajza e saj 91-vjeçare.


Ajo u bë personi më i vjetër Britanisë pas londinezes Grace Jones e cila vdiq në moshën 113 në 2013.

KOMENTE