English

Reklama kundër sëmundjes së AIDS në Gjermani, me fytyrën e Adolf Hitlerit

Berlin, 7 shtator, NOA - Një fushatë reklamuese në Gjermani kundër sëmundjes së AIDS-it tregon një grua duke bërë dashuri me Hitlerin.

Kjo reklamë është bërë për të "shkundur njerëzit" para Ditës Botërore kundër sëmundjes në fjalë, e cila është më 1 dhjetor.

Në videoklipin prej 30 sekondash shfaqet një çift duke bërë dashuri në një dhomë të errët, pa parë fytyrën e njeriut dhe në fund tregohet fytyrën e tij, ajo e Adolf Hitler, i cili shikon në kamera përpara se të niset në vendin e fushatës me parullën: "SIDA është një vrasës masiv. Mbroni veten". Agjencia e reklamave "Das Comitee" ka bërë publicitet për ngjarje të tjera të ngjashme, duke përdorur Sadam Huseinin dhe Stalinin.

"Ne mendojmë se çfarë mund të përballet me virusin nuk mund të jetë një fytyrë të bukur," shpjegoi Dirk Silz, drejtor kreativ i agjencisë.

Kjo reklamë ka shkaktuar polemika, duke e akuzuar agjencinë se lë shije të keqe. "Fushata është projektuar për të shokuar njerëz, - u përgjigj Silz, - për të vënë çështjen e AIDS-it në qendër të skenës dhe të ndryshojë prirja për marrëdhënie të pambrojtura seksuale".

n.e/NOA

Â

Â

KOMENTE