English

Kriza globale, raporti i FMN: Ekonomia po rimëkëmbet më shpejt se parashikimet

Gjenevë, 30 shtator NOA-Fondi Monetar Ndërkombëtar paralajmëron një rritje ekonomike globale më shpejt se parashikimet.

Në raportin e ri të Fondit Monetar Ndërkombëtar thuhet se ekonomia globale po rimëkëmbet më shpejt sesa ishte menduar fillimisht.

Zyrtari i FMN-së Zhose Vinals ka thënë se megjithatë rreziku nuk është zhdukur. "Jemi në rrugë të rimëkëmbjes, por kjo nuk do të thotë se është zhdukur edhe rreziku", ka thënë Vinals. Raporti thotë se rreziku për sistemin global financiar është ulur si rezultat i veprimeve dhe politikave agresive dhe qëndrimit premtues për ekonominë.

KOMENTE