English

Ministria e Brendshme: Situata në veri drejt normalizimit, u shpërndanë ndihma

Tiranë, 6 janar NOA - Ministria e Brendshme ka bërë të ditur sot situatën në zonat e përmbytura në veri të vendit ku sipas saj e cila ka marrë të dhëna nga Qendra Kombëtare Operacionale e Drejtorisë së Përgjithshme të Emergjencave Civile, situata po shkon drejt normalizimit.

Mësohet se në qarkun e Lezhës po punohet intensivisht nga firma private dhe nga forcat dhe mjetet e ushtrisë, për ndërtimin e argjinaturës, në afërsi me lagjen Stome, në Tale dhe në fshatin Ishull Shëngjin, me 11 mjete, (6 vetëshkarkuese, 2 fadroma, 1 ekskavator, 1 karroofiçinë dhe 1 ambulancë, të Ministrisë së Mbrojtjes), dhe 3 fadromë private.

Deri dje, nga kjo argjinaturë është përfunduar 700 ml, nga 1500 ml që është gjithsej.

Në qarkun e Lezhës, gjithashtu po punojnë forca dhe mjete të Policisë së Shtetit, emergjencave civile, të bordeve të kullimit dhe të pushtetit vendor.

Ndërkohë në qarkun e Shkodrës dhe të Lezhës po veprojnë në terren nga Ministria e Mbrojtjes 112 trupa, 13 mjete transporti vetëshkarkuese dhe 6 motobarka gomone.

Në Komunën e Ana e Malit 12 forca me dy mjete transporti montuan një urë tip bejli në këtë komunë.

Gjithashtu janë dislokuar nga Policia e Shtetit forcat operacionale me përbërje: 15 mjete transporti, për të ndihmuar në evakuimin e banorëve, forca të FNSH Shkodër e Tiranë, si dhe reparti Delta Force me dy gomone.

Ministria e Brendshme ka shpërndarë 200 pako ndihma, 500 paketa me detergjent për familjet në nevojë, si dhe 10 kv Ujë i pijshëm në bidonë 5 litërshe.

Më poshtë do të lexoni zonat e përmbytura sipas qarqeve:

Qarku Shkodër

Toka të Përmbytura:

Bashkia Shkodër, 300 ha

Komuna Ana e Malit, 741 ha

Komuna Dajç, 1200 ha

Komuna Bërdicë, 1000 ha

Komuna Bushat, 300 ha

Komuna Velipojë, 200 ha

Komuna Rrethina, 15 ha

Komuna Gur i Zi, 20 ha

Banesa me prezencë uji:

Bashkia Shkodër (Rajoni 1) 60 banesa

Komuna Ana e Malit (fshati Obot 130 + fshati Zus 5) 135 banesa

Komuna Dajç 85 banesa

Komuna Bërdicë 12 banesa

Komuna Bushat ( fshati Ashte) 5 banesa

Evakuimi i banorëve:

Bashkia Shkodër (Rajoni 1) 60 familje

Komuna Ana e Malit 30 familje

Komuna Dajç 130 familje

Komuna Bërdicë 5 familje

Komuna Bushat 7 familje

Në të gjithë zonën e përmbytur janë larguar dhe 350 krerë bagëti.

r.b/NOA

Më shumë mbi argumentin e ditës:

Ministri i Brendshëm publikon situatën më të fundit pas përmbytjeve

Ushtria, intensitet punimesh në zonat e përmbytura në Shkodër dhe Lezhë

Ministria e Energjetikës: Opozita shpif, nuk kemi importuar energji elektrike

Përmbytjet, Dhoma e Tregtisë apel biznesit: Ndihmoni banorët

PS, Braçe apel banorëve: Largohuni, rreziku është shumë i lartë

Vetëm derdhja e ujit shmang katastrofën

Presidenti Topi: Banorët e dinë që situata do të vështirësohet, duhet të evakuohen

PDK: Solidaritet me familjet e dëmtuara, Qeveria e paaftë dhe e papërgjegjshme

Përmbytjet, Forcat e Armatosura evakuojnë banorët

Këshilli i Ministrave miraton ngritjen e Komitetit Ndërministror të Emergjencave Civile

Përmbytjet, Kosova ndihmon Shqipërinë me forca sigurie dhe varka shpëtimi

Përmbytjet, Topi: Situata emergjente, të evakuohen banorët

Përmbytjet, Veliaj: Të kompensohen familjet, Prifti të japë dorëheqjen

Kryeministri u ndan ministrave detyrat për planin e ndërhyrjes në zonat e përmbytura

Berisha: Përmbytjet, situatë emergjente reale. Katastrofa qëndron si shpata e Demokleut

Deputetët socialistë inspektojnë zonat e përmbytura: "Berisha mos përhapë panik"

Reshjet e mëdha të natës në Shkodër përkeqësojnë gjendjen e përmbytjeve në zonë

KOMENTE