English

Kur shteti i kërkon ndihmë biznesit

Nga Rajmonda Lajthia

Tiranë, 11 janar NOA - Të gjitha institucionet buxhetore kanë ndërmarrë një nismë humanitare për të sensibilizuar operatorët ekonomikë, me qëllim krijimin e një fondi të posaçëm, në mënyrë që familjet e Shkodrës të prekura nga fatkeqësia, të përballojnë situatën.

Qendra Kombëtare e Regjistrimit së bashku me Qendrën Kombëtare të Liçensimit si dhe Kryqi i Kuq Shqiptar kanë arritur një marrëveshje për t'i ardhur në ndihmë banorëve.

Nëpërmjet kësaj marrëveshjeje, çdo biznes i cili kryen procedurat në të dy këto qendra, mund të japë vullnetarisht ndihmë financiare.

Edhe Kryqi i Kuq ka bërë një plan afatshkurtër veprimi për të ndihmuar familjet, plan i cili do të konkretizohet me kalimin e situatës së emergjencës për zonat e Shkodrës.

Drejtori i QKR-së, Tomi Kola si dhe Drejtori i Kryqit të Kuq Shqiptar, Shyqyri Subashi i bënë sot thirrje biznesit që të solidarizohen me dhimbjen e banorëve.

Deri më tani biznese të mëdha në vend kanë krijuar një fond me donacionet për banorët e prekur, por efekti i dëmeve i cili ende nuk është llogaritur, duket se do të kapë shifra vërtet të larta.

r.l/NOA

KOMENTE