English

Indi, mijëra pelegrinë lahen në ujin e shenjtë të Gangut

Hariduar, 16 janar, NOA - Mijëra pelegrinë nga e gjithë India kanë filluar në mëngjesin e sotëm larjes në lumin e Gangut, duke i dhënë rrugë pamjes së jashtëzakonshme të ngjarjes Hindu tradicionale të quajtur 'Kumbh Mela", e cila do të përfundojë në datën 28 prill. Në një atmosferë të pushtetit, shënuar nga këngët e shenjta dhe tingujt e kambanave të tempujve, pelegrinët kanë ardhur në masë në Hariduar (qyteti indian i Uttarakhandit), në ujërat e akullta të lumit të shenjtë i cili mbërrin poshtë nga Himalajet.

Ceremonia u zhvillua nën pamjen e një dielli të zbehtë mbuluar me mjegull, në Brahma, në një shtrirje të lumit vetëm nën tempullin e Shivas në fushën e Har ki Pauri.

Në këtë fazë të parë, uji është vazhdimisht gjatë gjithë ditës dhe pelegrinazhi vazhdon nesër për një fazë të dytë që përkon me Hënën e re dhe eklipsin e Diellit.

n.e/NOA

KOMENTE