English

Tragjedia e Gërdecit, arrestohet një dëshmitar në Gjykatë, dha dëshmi të rreme

Tiranë, 1 shkurt NOA - Arrestohet në sallën e gjyqit një dëshmitar teksa dëshmnte për procesin e tragjedisë së Gërdecit ku mbetën të vdekur 26 persona dhe u plagosën dhjetëra të tjerë.

jatë seancës së ditës së sotme në Gjykatën e Shkallës së Parë iu vunë prangat ish-përgjegjësit të fabrikës së Gërdecit që shpërtheu më 15 Mars të vitit 2008, Vezi Muça me akuzën për dhënie të dëshmisë së rreme.

Muça ka deklaruar në dëshminë e tij se në fabrikë nuk punonin të mitur, ndërsa faktet e mbledhura nga prokuroria dëshmojnë të kundërtën. Ka qenë kërkesa e prokurorisë ajo që çoi Muçën në qeli pasi ai kishte dhënë përgjigje të ndryshme gjatë hetimeve të Prokurorisë, dhe dëshmitë e tij kanë rënë ndesh me njëra-tjetrën. Në momentin e arrestimit ish-përgjegjësi i fabrikës së Gërdecit nuk ka bërë rezistence duke heshtur para komunikimit të arrestimit.

k.k/NOA

KOMENTE