English

Zbulohet një dinozaur gjigant

Utah, SHBA - 24 Shkurt NOA - Disa paleontologë kanë zbuluar një fosil të një dinozauri gjigant në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe besohet se ai i përket llojit të të mëdhenjve "Saur". Tashmë dinozauri ka dhe nofkën e tij dhe quhet "Abydosaurus".

Kjo specie e gjetur nga disa kërkimtar në Utah të SH.B.A flitet se ka një qafë dhe bisht shumë të gjatë dhe janë këto pikërisht karakteristikat dalluese të këtij dinozauri.

Ndërsa për sa i përket jetesës së tij flitet se ky lloj dinozauri mund të ketë ekzistuar rreth 199 deri në 145 milionë vjet më parë.

r.b/NOA

KOMENTE