English

MB: Shkodër, 5700 ha përmbytje

Tiranë, 1 mars, NOA - Në qarkun e Shkodrës, aktualisht llogaritet të jetë e përmbytur një sipërfaqe toke prej 5700 ha, 56 shtëpi si edhe 805 shtëpi të rrethuara nga uji. Lajmi konfirmohet nga burime të ministrisë së Brendshme për agjencinë e Lajmeve NOA, duke shtuar se për shkak të nivelit të ujit vijojnë të mbeten të pakalueshme aksi i rrugës së Obotit në komunën Ana e Malit, si dhe aksi rrugor Bërdicë-Velipojë tek ura e Gjo Lulit në Shkodër.

"Dy akse të tjera rrugore, aksi nga kthesa e Dajçit tek ura e Shirqit dhe aksi i Gorricës në komunën Ana e Malit janë të kalueshme vetëm nga mjetet e larta. Ndërsa në akset e tjera rrugore nuk paraqitet asnjë problem. Qarkullimi për në Velipojë mund të kryhet nga Benti", thuhet në njoftimin e autoriteteve.

Më pas, shtohet se po punohet në përforcim argjinaturash me thasë me rërë dhe hedhje inertesh në komunën Dajç, fshatrat Daragjat, Shirq; në komunën Velipojë, fshati Ças dhe në komunën Bushat, fshati Ashtë.

Nga strukturat e ushtrisë vazhdon shpërndarja e ndihmave ushqimore dhe koncentrateve për fshatrat Obot dhe Gorricë në komunën Ana e Malit, si dhe në komunat Dajç, Velipojë, Bushat dhe Bashkia Shkodër.

Të dhëna statistikore

Nr

Njësia vendore

Tokë e përmbytur

Persona të evakuar dhe të akomoduar

Shtëpi të përmbytura

Shtëpi të rrethuara nga uji

1

B. Shkodër

50 ha

200 persona

5

60

2

K. Dajç

1700 ha

23 familje

1

150

3

K. Ana Malit

600 ha

15

165

4

K. Velipojë

1200 ha

15 familje

35

150

5

K. Bërdicë

800 ha

120

7

K. Bushat

1200 ha

30

8

K. Guri Zi

100 ha

130

9

K. Rrethina

50 ha

Gjithsej

5700 ha

56 shtëpi

805 shtëpi

n.e/NOA

KOMENTE