English

Shtëpia e Bardhë ashpërson kritikat ndaj Izraelit

Uashington, 15 Mars NOA - Planet e Izraelit për të ndërtuar 1600 shtëpi të reja në një vendbanim hebrej në Jerusalemin lindor janë "shpërqëndruese", deklaroi David Akselrod, këshilltari kryesor politik i presidentit Obama. Akselrod, për mediat amerikane, e cilësoi vendimin si "fyerje" ndaj Shteteve të Bashkuara, aleatit kryesor të Izraelit.

Edhe gjatë ditës së sotme kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanjahu, e bëri të qartë se ndërtimi i vendbanimeve të reja do të vazhdojë në Jerusalemin lindor, "ashtu siç ka vazhduar për 42 vite me radhë". Shefja e diplomacisë evropiane, Kethrin Eshton, theksoi se ndërtimet në Jerusalemin lindor "rrezikojnë" bisedimet mes Izraelit dhe palestinezëve. Komentet e Eshton u bën në Kajro, që është ndalesa e parë e turneut të saj në Lindjen e Mesme, raporton RFE.

KOMENTE