English

Tentohet aksion tek "Taçi Oil", punonjësit kundërshtojnë

Tiranë, 18 mars, NOA - Drejtoria e Metrologjisë dhe Kalibrimit, e cila verifikon sasinë e produkteve që i shiten konsumatorit, u përpoq t'i servirte medias një kontroll të befasishëm, lidhur me shitjen me pakicë të karburanteve, por nga ky kontroll rezultoi se subjekti "Kastrati" nuk abuzon me sasinë e karburantit.

Por ajo që nuk u deklarua ishte fakti që pika e cila po kontrollohej, ishte e njoftuar paraprakisht.

Angjelina Kola, drejtore e Përgjithshme e Metrologjisë dhe Kalibrimit, thotë se vetëm 4-5 % e tregut ka probleme me vjedhjen në peshë të konsumatorit.

Sipas saj, ligji i jep të drejtën e kontrollit të befasishëm subjekteve për të verifikuar sasinë e lëndës që shitet.

Por në fakt aksionet që bëhen në prani të medias, janë të njoftuara.

Por ky ishte vetëm një kontroll i dekonspiruar, pasi kontrolli i vërtet i befasishëm, kësaj radhe i kërkuar nga vetë media nuk arriti të zhvillohej.

Gazetarët kërkuan që të kontrollohej pika më e afërt e karburantit, e cila ishte pronë e biznesmenit të naftës Rezart Taçi.

Por rezultati ishte zhgënjyes.

Përfaqësuesit e drejtorisë së Metrologjisë nuk mundën të kontrollojnë pikën, pasi punonjësit nuk morën urdhër nga pronari i tyre dhe ky fakt pengoi zyrtarët e shtetit të ushtrojnë kontrollin.

Ndërkaq, konsumatori shqiptar nuk është i cënuar vetëm nga vjedhja e sasisë së karburantit, por edhe nga cilësia e tij.

Task Forca e tatimeve ka ndaluar mbrëmjen e së mërkurës një bot me 22 mijë litra verxhina, lëndë djegëse e cila përzihet me naftën dhe i shitet konsumatorit shqiptar. Drejtues të Tatimeve pohojnë se ndalimi i këtij boti erdhi për mungesë dokumentacioni, por edhe për shkak të dyshimeve të lëndës që do të tregëtohej.

r.l/NOA

KOMENTE