English

"Closer", dramë seksi në skenën e Prishtinës

"Më pranë" (Closer) i dramaturgut Patrick Marber është një produkt artistik që i takon zhanrit dramë i cilësuar ndërkombëtarisht si tekst modern i nivelit britanik që paraqet jetën e disa personave me të gjitha karakteristikat e jetës normale, e cila do të ngjitet në skenën e Prishtinës më 22 mars

Tiranë, 21 Mars NOA / Milena Selimi - Nëpërmjet tekstit "Më afër" (Closer) paraqiten emocione të forta dhe tunduese të cilat me doemos përbëjnë eksperiencat personale të çdo njeriu.

Dan (Besart Sllamniku) është një gazetar i dështuar i cili ka ambicie të bëhet edhe shkrimtar, dhe aksidentalisht takon Alis (Gresa Pallaska) një striptiste e ardhur nga New Yorku në Londër, të cilët edhe nisin një lidhje liberale në aspektin e përgjegjësive dhe obligimeve veçanërisht nga ana e Dan.

Gjatë lidhjes me Alis, Dan në një fotografim portret për librin e tij, dashurohet marrëzisht në fotografen Ana (Arta Selimi) e cila nuk ka bukurinë e Alis, mirëpo ka rrezatimin dhe profesionin joshës për Dan.

Në një moment të veçantë bie në pah Larri (Astrit Kabashi) doktor nga qyteti i cili në mënyrë tepër komike bie në kontakt dhe dashurohet me Anën, me të cilën edhe fillojnë një lidhje me fillim të pasionuar.

Pas një kohe të caktuar Dan mban lidhje me Alis vetëm për nevoja personale ndërsa dashurohet në Anën marrëzisht duke u munduar që me çdo kusht ta ndajë nga Larri. Alis me gjithë profesionin e saj fyes për një pjesë të shoqërisë mbetet e dashuruar në Dan në çfarëdo rrethane dhe kushti.

Në këtë mënyrë dashuria apo lidhja seksuale përcillet tek; Dani dhe Ana, Larri dhe Ana, Alis dhe Dan, si dhe Anes me Larrin dhe Dan-in. I gjithë ky kombinim tek çiftet, ku në të njëjtën kohë vijnë në shprehje edhe emocionet e tjera si: hakmarrja, urrejtja dhe vetmia, në fund përshkruajnë tregimin intim të personazheve të cilët në mënyrë tejet origjinale paraqiten në këtë tekst.

"Closer" ka patur premierën e saj shqiptare ne Tirane, në vitin 2007, me regji nga Kiço Londo dhe aktorët: Luiza Xhuvani, Ndriçim Xhepa, Luli Bitri dhe Helidon Fino.

Regjia: Kushtrim Koliqi,

Interpretojnë: Gresa Pallaska, Astrit Kabashi, Arta Selimi, Besart Sllamniku

Kostumet dhe skenografia: Njomza Luci

Muzika: Trimor Dhomi

m.s/NOA

KOMENTE