English

Mbulesa mbi Groenlandë, për të ngadalësuar ngrohjen globale

Groenlandë, 24 Mars NOA - Ngrohja globale po shkatërron planetin tonë dhe për këtë gjë shkencëtarët kanë menduar për ti dhënë një ndalë asaj.

Një ndër idetë e dhëna, ka ardhur nga vetë Jason Box, i cili është një shkencëtar pikërisht për këtë çështje dhe ka propozuar që për të shpëtuar akullnajat e Groenlandës, duhet të mbulojnë sipërfaqe të këtij vendi, me mbulesa të bardha për të ndryshuar refleksionin e diellit.

Me këtë propozim të dhënë ai mendon se ngrohja globale e planetit tonë do të ngadalësohet dhe do të jetë diçka pozitive për këtë proçes.

r.b/NOA

KOMENTE