English

Papa: Martesa ka kuptim vetëm mes burrit dhe gruas

Romë, 24 mars, NOA - Debatit në Itali, por edhe në vende të tjera, mbi martesat mes homoseksualëve, i është shtuar dhe reagimi i fortë i kishës katolike. Në një deklaratë të bërë sot nga Papa Bendikti në Romë, theksohet se besimi fetar nuk do të tolerojë martesat mes së njëjtës gjini.

Sipas deklaratës së Papës, martesa ka kuptimi vetëm mes një burri dhe një gruaje dhe ky ligji nuk mund të kuptohet si një kontratë me kohën, e cila mund të shkelet më vonë.

Mesazhi i Papës është bërë gjatë forumit të organizuar me të rinjtë. "Do doja tu kujtoja të rinjve bukurinë që ka martesa, marrëdhënia mes një burri dhe një gruaje reflekton dashuri hyjnore", ka thënë Papa Benedikti.

m.xh/NOA/ANSA

KOMENTE