English

Afrikë e Jugut, fushatë revolucionare kundër AIDS

Afrikë e Jugut 27 Mars NOA - E akuzuar për një nënvlerësim të problemit të AIDS, qeveria e Afrikës së jugut ka ndryshuar këtë marsh dhe me sa duket po përgatitet për një fushatë vërtetë revolucionarë në lidhje me këtë problem.

Ata kanë prezantuar një plan në të cilin përfshihet një shifër shpenzimi prej 1.4 milionë eurosh të cilat do të shkojnë në ndihmë të personave të cilët janë të sëmurë me AIDS.

Krahas saj në këtë fushatë janë përfshirë dhe 2 miliard e gjysmë prezervativë të cilët do të shpërndahen në drejtim të personave të këtyre vendeve.

Gjithashtu është në program që rreth 15 milionë banues të Afrikës së Jugut ti nënshtrohen analizave në testin e HIV brenda vitit 2011.

Kjo fushatë e gjerë për problemin AIDS është në program të fillojë muajin e ardhshëm në Afrikën e Jugut ku edhe zhvillohet Botërori 2010 i Futbollit.

r.b/NOA

KOMENTE