English

Edhe të pastrehët duhet të paguajnë taksat e qerasë

Nju Jork, 16 Prill NOA - Asgjë nuk është falas në Nju Jork ku tashmë dhe streha e dikujt që nuk e ka një të tillë do të paguhet.

Në fillim duket si diçka absurde por, bëhet fjalë për njerëzit të cilët konsiderohen si të pastrehë të cilët në qoftë se do të miratohet ky vendim atëherë do të paguajnë taksat e qerasë për vendin ku jetojnë.

Ky vendin ka ekzistuar që nga viti 1997 por asnjëherë nuk është praktikuar zbatimi i tij.

Përmbajtja e tij thotë se të pastrehët të cilët kanë një punë duhet të paguajnë të patën 44 % të pagës së tyre dhe kjo në formë takse për vendin ku jetojnë.

Një vendim i cili është kontestuar së tepërmi sidomos nga organizata e vullnetarëve.

r.b/NOA

KOMENTE