English

Ekon - Rumani - Fmn Sugjeron Rritje Taksash Për Kufizimin E Deficiteve Publike

BUKURESHT, 22 maj /ATSH-AFP/ - Fondi Monetar Ndërkombëtar theksoi sot se i kishte sugjeruar qeverisë rumune rritje të TVSH dhe taksave mbi të ardhurat me qëllim për të limituar deficitin publik, por kjo e fundit ka preferuar të ulë pagat dhe pensionet. "Autoritetet rumune dhe FMN-ja kanë rënë dakord mbi nevojën për të marrë masa urgjente për t'i bërë ballë situatës së vështirë ekonomike'', theksoi shefi i misionit të FMN-së për Rumaninë Jeffrey Franks, në një komunikatë të publikuar sot. "Fondi Monetar Ndërkombëtar i sugjeroi një mundësi që mbështetet mbi aplikimin e masave tek të ardhurat. Mes këtyre masave të diskutuara bën pjesë rritja e TVH-së si dhe kalimi drejt një sistemi taksash mbi të ardhurat progresive'', shtoi Franks./ /ec/ a.jor.
KOMENTE