Lajme > Lajme Temash > Organizata Ndërkombëtare
 

Fondi Monetar Ndërkombëtar

 • Kryeministri Rama përballë gazetarit Blendi Fevziu Përsa i përket situatës ne sistemin energjitik, kur Fondi Monetar Ndërkombëtar ka sugjeruar rritjen e faturimit të energjisë, Kryeministri tha se çmimi i energjisë nuk do të rritet dhe se çdo ndryshim nuk do të prekë shtresat në nevojë.
 • Rama: Shqipëria drejt rritjes ekonomike Këtu ka vetëm një element që mjafton për ta ndarë këtë çështje, që është pikërisht Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Banka Botërore si huadhënës. Si mundet që Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Banka Botërore të na japin ne huanë, në qoftë se performanca jonë do të ishte kjo që pretendohet nga opozita?
 • Partia Demokratike përshëndet marrëveshjen e FMN me qeverinë Partia Demokratike përshëndet marrëveshjen që Fondi Monetar Ndërkombëtar ka bërë me qeverinë shqiptare, si një veprim të përgjegjshëm nga ana e këtij institucioni në një moment mjaft të vështirë për ekonominë shqiptare.
 • Berisha: financat shqiptare janë financa transparente dhe gjendja ekonomike është solide Ai ka një muaj që çirret, si duket ka fiksuar ndonjë kompani për të ndarë paratë me të, për kompani ndërkombëtare auditi, ndërkohë që Fondi Monetar Ndërkombëtar është kryeauditi botëror për çdo qeveri, për çdo vend të lirë dhe të dhënat e tij janë të dhënat ndërkombëtarisht më të besueshme.
 • Francois Hollande: Kriza në eurozonë drejt fundit Qipro ka siguruar një paketë kredie me vlerë 10bn euro nga partnerët e saj të BE-së dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar. Një propozim më herët, për të mbledhur para përmes një takse mbi të gjitha depozitat bankare qipriotë shkaktoi panik në tregjet financiare dhe u tërhoq
 • Greqia do të nisë një grevë 48 orëshe në të gjithë sektorët publikë dhe privatë 5bn euro nga Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Bashkimi Evropian, i cili ka qenë në pritje për muaj. Megjithatë, Partia e Majtë Demokratike e cila është anëtare e vogël e koalicionit qeverisës tre-partiak, është refuzuar për të mbështetur paketën.
 • Komisioni i ekonomisë miraton 2 projektligje Sot janë shqyrtuar projektligjet “Për aderimin e Republikës së Shqipërisë në ndryshimet e neneve të marrëveshjes së Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN)”, si dhe “Për ratifikimin e instrumentit të angazhimit të Republikës së Shqipërisë
 • Bomba molotov para parlamentit në Athinë Zyrtarët nga Greqia dhe "Treshja" , Bashkimi Evropian, Banka Qendrore Evropiane dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar i kanë thënë Reuters se tensionet në mesin e tyre janë rritur kohët e fundit. Udhëheqësit e BE-së preferojnë t'i japin Greqisë më shumë kohë për të përmbushur qëllimet e shpëtimit.
 • Merkel i jep shpresë Greqisë për qëndrimin në eurozonë Si pjesë e një 130-miliard europaketë bailout nga BE-ja dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), Greqia është angazhuar për reformat e thella dhe disa shkurtime në 2013 dhe 2014. Por midis raporteve se vrima buxhetore është në fakt më afër 14 miliard euro dhe një recesioni në vitin e saj të pestë, Samaras është menduar të bëjë edhe
 • Greqia nis bisedimet me inspektorët e borxhit Inspektorët nga Bashkimi Europian, të Bankës Qendrore Evropiane, si dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar zhvilloi bisedime të enjten në Ministrinë e Financave mbi paketën prej 11.5 miliardë për 2013-14 që është caktuar të finalizohet më vonë këtë muaj.
 • Spanjë. Bankat e saj në gjendje të keqe. Merr fond ndihme nga BE SHBA dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) gjithashtu e përshëndeti masën. Zoti Rajoy tha në një konferencë për shtyp në Madrid se përpjekjet e qendrës së djathtë qeverisë së tij për të rivendosur publikun e Spanjës kishte shmangur
 • Kaos i freskët në Greqi. Asnjë parti politike nuk formon dot qeveri në masat e ashpra shtrënguese të të imponuara gjatë dy viteve të fundit në këmbim të kredive të shpëtimit nga vendet e tjera të Bashkimit Evropian dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar.
 • Bruksel-Greqi arrihet marrëveshja për huanë e dytë de Jager tha se Komisioni Evropian, Banka Qendrore Evropiane dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar të gjithë duhet të kenë një kontroll më të madh mbi buxhetin e Greqisë si çmim për çdo marrëveshje kreditimi.
 • Berisha: Kriza globale do prekë Shqipërinë, por s’do biem në recesion njohë recesion”, duke shpjeguar bindjen e tij: “Nëse ju i ndiqni reformat që u kërkohen vendeve në krizë, ato janë reforma që ne i kemi kompletuar dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar e pohon këtë në mënyrën më të qartë.
 • Bode: Shqipëria i vetmi vend në rajon me qendrueshmëri ekonomike Kështu thekson në raportin e tij më të fundit, Fondi Monetar Ndërkombëtar, raporton agjencia e lajmeve NOA.al. FMN thotë se vende si Shqipëria, Serbia, Bosnje-Hercegovina, Kroacia, Maqedonia dhe Mali i Zi kanë shfaqur së fundmi pamundësi për të financuar borxhin e jashtëm, defiçitin
 • S&P dhe Moody’s: Ekonomia shqiptare stabël, borxhi ende i lartë Nju Jork, 24 dhjetor 2011, NOA/ Irma Toptani – Ndërsa Fondi Monetar Ndërkombëtar në raportin më të fundit për vendet e Evropës Juglindore bëri me dije se Shqipëria është një nga gjashtë vendet e rajonit që po preket nga kriza
 • Raporti i FMN: Shqipëria po preket nga kriza, borxhi në rrezik Kështu thekson në raportin e tij më të fundit, Fondi Monetar Ndërkombëtar, raporton agjencia e lajmeve NOA.al. FMN thotë se vende si Shqipëria, Serbia, Bosnje-Hercegovina, Kroacia, Maqedonia dhe Mali i Zi kanë shfaqur së fundmi pamundësi për të financuar borxhin e jashtëm
 • S’ka përgjigje për pyetje të ngutshme Një komponent qendror i menaxhimit të krizës tani do të bëhet Fondi Monetar Ndërkombëtar, (FMN). Banka Federale do të japë 45 miliardë euro, por ajo heziton, sepse konstruksioni ngjan shumë me anashkalimin e rregullave.
 • Zgjidhja më e mirë, parandalimi Së katërti, të unifikuara, tri institucione financiare ndërkombëtare, Fondi Monetar Ndërkombëtar, Banka Botërore dhe Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, po bëjnë paralajmërime serioze mbi pasiguritë e ekonomisë sonë, duke filluar me një rënie më të madhe të rritjes ekonomike në 2012-n.
 • Hungaria i afrohet krizës, Moody's ul shkallën e besueshmërisë për kredi Para pak ditësh qeveria kishte kërkuar nga Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Komisioni Evropian mbështeteje financiare si masë paraprake. Për shkak të dyshimeve të spekulimeve të paligjshme ndaj monedhës së vendit, Forint, udhëheqja në Budapest urdhëroi autoritetet përkatse hetime për këtë çështje
 • Koha e euros po ikën ashtu si qeveritë po bien… teknokratike-të përkushtuara në zbatimin e reformave dhe masave të komplikuara financiare të kërkuara nga Bashkimi Evropian, Banka Qendrore Evropiane dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar. Pavarësisht këtyre hapave drastikë dhe të qartë, ekziston një bartës i problemeve që mund të trondiste shpejt përparimin e Evropës.
 • Papademos: Greqia ndodhet në një udhëkryq Ai tha se Shtetet e Bashkuara mirëpresin konsensusin e arritur në Greqi për nevojën e zbatimit të reformave të këruara nga Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Bashkimi Evropian. NOA/VOA
 • Një lider i ri në kohë të gabuar Ata kanë kërkuar ndihmë edhe nga Fondi Monetar Ndërkombëtar, duke i ardhur rrotull sponsorëve potencialë që nga Kina në sektorin privat dhe do të bëjnë thirrje edhe në G-20 kësaj jave në Kanë. Nëse vazhdon të degjenerojë borxhi grek dhe i vendeve të Bashkimit Europian, ngurrimi i investitorëve jashtë Europës do të jetë duke u shtuar, gjithsesi.
 • Fati i Greqisë, në duar të referendumit Athinë, 2 nëntor 2011, NOA- Ndihma e radhës e Greqisë nga Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Banka Botërore do të jepet pas referendumit. Konkretisht kësti i gjashtë i kredisë për Greqinë nuk do jepet para zhvillimit të referendumit, pasi Fondi Monetar Ndërkombëtar nuk do ta lirojë pjesën e
 • Samiti i BE dhe sfidat e krizës së borxheve tranzhin e radhës së ndihmës për t’u përballur me kaosin e krizës së borxhit dhe recesionin ku është zhytur, një material i klasifikuar si “konfidencial” nga Fondi Monetar Ndërkombëtar i jep një goditje tjetër të paparashikuar përpjekjeve të Greqisë për të shmangur “qethjen” (haircut) e madhe të nivelit prej 60% të borxhit.
 • Alarmi i FMN-së: Kriza greke po infekton Shqipërinë E hënë, 24 tetor 2011, NOA/Albana Qehajaj – Fondi Monetar Ndërkombëtar publikon raportin për ecurinë ekonomike dhe situatën bankare në Shqipëri. Në raport vërehet se, borxhi i pashlyer në banka nga 3% e totalit përpara krizës është gjashtëfishuar duke arritur në gati 18%.
 • Turqia: Të krijohet Federata Ballkanike rritjes së euroskepticizmit në Ballkan, veçanërisht tani që i vetmi vend "komunist" i fundit, Greqia, është duke iu nënshtruar programeve të ashpra nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) dhe Banka Qendrore Evropiane (BQE).
 • Gurë dhe gaz lotësjellës në Athinë Masat shtrënguese të reja janë kërkuar nga Bashkimi Evropian dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar në këmbim të fondeve të shpëtimit për Greqinë e cila është futur në borxhe të mëdha. a.q/NOA
 • Vladimir Putin: Rusia dhe Kina, do përcaktojnë një rend të ri botëror Unë mendoj se ne duhet të flasim për reformimin e marrëveshjeve ekzistuese, kryesisht, subjekteve financiare globale, të tilla si Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Banka Botërore. Sigurisht, unë jam dakord me ju në këtë pikë: dy vendet duhet të gëzojnë një status të ngritur në këto institucione ndërkombëtare duke dhënë rolin e tyre
 • FMN i jep hua Afganistanit Afganistan, 7 tetor, NOA - Fondi Monetar Ndërkombëtar njoftoi se ka arritur një marrëveshje provuese me Afganistanin për dhënien e një huaje që kap vlerën prej 129 milionë dollarësh për tri vitet e ardhshme.
 • Sarkozi takon Papandreun: Shpëtimi i Greqisë, detyrim i BE-së Athina është në pritje të marrjes së këstit të ri nga Bashkimi Evropian dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar, që do ta ndihmonte atë të shmangte moslikuidimin e borxhit. a.q/NOA
 • Obama: Kriza e borxheve në Europë “po frikëson botën” paguaj borxhet e veta deri në muajin e ardhshëm, nëse ky vend nuk shtrëngon masat ekonomike dhe nuk merr një paketë ndihmëse nga Bashkimi Evropian dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar. NOA/RFE
 • FMN: Ekonomia botërore në rënie E mërkurë, 21 shtator 2011, NOA- Pak para zhvillimit në Uashington të takimit të vjeshtës, Fondi Monetar Ndërkombëtar ka paralajmëruar se ekonomia botërore rrezikon të shkojë drejt një spirale rënieje, nëse politika nuk ndërmerr
 • Alarmi i FMN: Fazë e rrezikshme për ekonominë e botës E martë, 20 shtator 2011, NOA - Fondi Monetar Ndërkombëtar uli ndjeshëm parashikimin për ekonominë e Shteteve të Bashkuara dhe të vendeve të Eurozonës, mes shqetësimeve se Evropa nuk do të jetë në gjendje të zgjidhë problemin
 • Pakënaqësi për reformat në Greqi projektbuxhetin e vitit 2012 dhe të nisë reforma strukturore, bënë të ditur në një deklaratë Komisioni i Bashkimit Evropian, Banka Qendrore Evropiane dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar. Delegacioni i tre institucioneve, që punon në Athinë u largua përkohësisht nga kryeqyteti grek, për t'i lënë më shumë kohë qeverisë.
 • Serbia kërkon kredi nga FMN-ja Beograd, 19 gusht, NOA - Zëvendëskryeministri i Serbisë tha se vendi i tij do të kërkojë kredi prej një miliard eurosh nga Fondi Monetar Ndërkombëtar.
 • Kosova dhe problemi i saj i identitetit Një “kthim mbrapa” nuk ka përballë njohjesë së saj nga 77 shtete dhe anëtarësimit të saj në organizatat ndërkombëtare si Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN). Serbia do të duhej të pushtonte ta shoh veten përgjegjëse në vazhdimin e trashëgimisë jugosllave dhe dëshirën e mbajtjes së territorit të saj me të gjitha mjetet
 • Shpëtimi i dytë i Greqisë Bashkimi Evropian dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar i kanë ofruar Greqisë një pako shpëtimi tre-vjeçare, në vlerë prej 110 miliardë eurosh në maj të 2010-ës, duke detyruar kësisoj liderët e eurozonës të negociojnë edhe planin e dytë emergjent për Athinën
 • Agonia e Evropës dhe fati ynë kolektiv Madje, edhe në vendet ku reformat ekonomike u promovuan nga Banka Botërore dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe sollën zhvillim, nuk ka qenë zhvillim i shpërndarë ekonomik. Papunësia mbeti në nivel të lartë, varfëria gjithashtu, privatizimet ishin të korruptuara dhe mundësuan ngritjen e një elite të re të kamurish.
 • FMN: Kriza e borxheve në Eurozonë kërcënon rimëkëmbjen e ekonomisë globale Lajmin e bëri publik Fondi Monetar Ndërkombëtar në raportin e tij për vitin 2011 mbi ekonominë e Eurozonës. Në raport theksohet se sistemi bankar europian vazhdon të tregojë dobësi, duke iu referuar ekspozimit ndaj risqeve të borxhit publik të institucioneve në
 • Jean-Claude Trichet: Kriza, çdo qeveri duhet të mbajë shtëpinë e saj në rregull Por edhe Fondi Monetar Ndërkombëtar është tani në favor. Pse është e Banka Qendrore Evropiane ende rezistente ndaj një veprimi të tillë?
 • FMN: Kriza e euros nuk po menaxhohet siç duhet Dublin, 15 korrik, NOA - Fondi Monetar Ndërkombëtar ka kritikuar menaxhimin e krizës në vendet e euros. Qorrsokaku për paketën e dytë të ndihmave për Greqinë ka tërhequr me vete edhe shtete të tjera, akuzoi ndërmjetësi i FMN, Ajai Chopra pas bisedimeve të zhvilluara
 • Kusari-Lila: Produktet serbe në Kosovë, vendosim në bisedimet radhës Unë nuk do të pajtohesha me vlerësimin se mjetet janë humbur, është shtyrë afati i disporsimit të këtyre mjeteve dhe Fondi Monetar ndërkombëtar do të dërgojë një mision monitorues në shtator, domethënë në vjeshtë të këtij viti, për të vlerësuar se në ato pika, në të cilat janë akorduar me Qeverinë
 • Turqia, kërkesë për të blerë ishujt grekë: Na duhen, t’i qasemi Evropës tre ishuj grekë, që vendi fqinj i tij mund të ketë ndër mend të shesë, për shkak të marrëveshjes së fundit të bërë me huadhënësit Bashkimi Evropian dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN). "Disa firma të pasurive të patundshme janë ndërmjetësuese në shitjen e këtyre ishujve.
 • Rebelët e euros - Padi e kritikëve të ombrellës së BE për shpëtimin e monedhës së përbashkët Por ai shpreson edhe më shumë: "Nëse gjykata do të thotë, që gjithçka që është bërë tani nuk është e drejtë, Greqia do të duhet të dalë nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), e paskëtaj duhet të bëhet ristrukturimi i borxhit.
 • Greqia miraton paketën e kursimit, qytetarët në protestë Me miratimin e paketës së këtyre masave i hapet rrugë fondeve të kredisë nga Bashkimi Europian dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar. Ndërkohë që parlamenti ishte mbledhur për të vendosur për miratimin e kësaj pakete masash, jashtë tij qindra qytetarë protestonin kundër këtij hapi.
 • Protestat kërcënojnë sërish, nis debati për shkurtim shpenzimesh Udhëheqësit e grevës kundërshtojnë rritjen e taksave dhe shkurtimet e shpenzimeve, të cilat mund t’u garantojnë Greqisë paratë e nevojshme nga Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Bashkimit Europian. Nëse Partia Konservatore e Greqisë nuk arrin të miratojë masat të enjten, ajo nuk do ta marrë këstin e pestë të kredisë 110 miliardë dollarëshe dhe mund
 • Ministri grek i Financave mbron kursin e kursimeve Vetëm në qoftë se ajo miratohet, Greqia do të përfitojë pagesa të tjera ndihme nga Bashkimi Evropian dhe nga Fondi Monetar Ndërkombëtar. Socialistët qeverisës kanë në parlament vetëm një shumicë të ngushtë.
 • Tri arsyet pse opozita duhet të jetë në Kuvend Këto ditë, Fondi Monetar Ndërkombëtar, në mënyrë publike paraqiti vlerësimet e tij për ekonominë tonë dhe kërkoi marrjen sa më parë të masave konkrete nga qeveria për ndaljen e përkeqësimit të stabilitetit fiskal të vendit.
 • Borxhi në pus dhe pusi i borxheve Banka Botërore, Fondi Monetar Ndërkombëtar, Guvernatori i Bankës Qendrore, opozita politike e vendit dhe mjaft organizata biznesi kanë si kryefjalë të shqetësimit, alarmit apo frikës së tyre borxhin kritik dhe pa precedentë të kësaj qeverie në raport