English

Ekon - Sllovaki - Qeveria Miraton Programin E Masave Shtrënguese Ekonomike

BRATISLAVË, 28 korrik /ATSH-AFP/ - Qeveria e re e qendrës së djathtë miratoi sot në Bratislavë programin e masave shtrënguese ekonomike për katër vjet, njoftoi kryeministrja Iveta Radicova. "Objektivi kryesor i ekonomisë është reduktimi i deficitit publik në barrën tre për qind të Prodhimit të Brendshëm Bruto deri në 2013, për përmbushjen e detyrimit të Sllovakisë së paktit të stabilitetit dhe të rritjes ekonimike", shton dokumenti. Deficiti publik i këtij vendi, anëtar i zonës euro që prej viti të kaluar do të arrij në 7-8 për qind të PBB në 2010, por duhet të reduktohet menjëherë me 2,5 pikë në 2011, sipas ministrit të Financave, Ivan Miklos./ /ec/ a.jor.
KOMENTE