English

Kriza në Bregun e Fildishtë, OKB llogari ambasadorit

Nju Jork, 30 dhjetor, NOA – Organizata e Kombeve të Bashkuara ka thirrur me urgjencë ambasadorin e Bregut të Fildishtë për të dhënë llogari mbi atë ç’ka po ndodh në vendin e tij.

Kështu, ai ka deklaruar se vendi i tij është në prag të gjenocidit dhe se situata është tepër shqtësuese pasi shumë shtëpi janë shënuar sipas përkatësive tribale.

Sipas ambasadorit Youssoufou Bamba, mbetet detyra e Kombeve të Bashkuara që të ndihmojë Alassane Ouattara-n të marrë pushtetin.

n.e/NOA

KOMENTE