English

Akuza e mediave: Shërbimi Sinoptik fshehu parashikimin për motin e keq

"Problemi qëndron në atë se ne nuk dimë nëse mund t'i besojmë shërbimit meteorologjik", shtron pyetjen "Daily Telegraph"

Londër, 6 Janar 2011 - Shërbimi britanik i Sinoptikës e dinte shume me pare motin e keq qe po i afrohej ishullit dhe deboren e te ftohtit qe paralizuan vendin, dhe nuk njoftuan për këtë popullsinë, shkruan gazeta "Daily Telegraph".

Qysh ne muajin tetor ky shërbim kishte paralajmëruar qeverinë se Britania e Madhe ndodhje para një dimri te ftohte, por per kete nuk vendosi qe te njoftonte pasi me pare ai ishte kritikuar per prognoza te gabuara.

Ne vitin 2009 parashikimi për nje vere shume te nxehte nuk ndodhi, përkundrazi, vera qe e freskët dhe me shume shira.

Po keshtu nu u realizua as parashikimi për dimrin e ngrohte 2009-2010: Ky dimër qe me i ftohti per 30 vjetet e fundit.

Puna ka shkuar deri aty sa BBC t'i vërtetojë dhe verifikojë prognozat e shërbimit sinoptik shtetëror me ato te sinoptikanëve privatë. "Problemi qëndron në atë se ne nuk dimë nëse mund t'i besojmë shërbimit meteorologjik", shtron pyetjen "Daily Telegraph".

KOMENTE