English

Jeremiç: Nuk ndryshojmë qëndrim ndaj Kosovës

Beograd, 5 janar, NOA - Ministri i Jashtëm i Serbisë, Vuk Jeremiç, ka thënë se qëndrimi i Beogradit ndaj pavarësisë së Kosovës mbetet i pandryshuar.

Sipas tij, në këtë kuadër para politikës së jashtme serbe ka dy detyra; e para është të sigurohet që të mos rritet numri i vendeve që e kanë njohur Kosovën, tha ai.

Detyra e dytë e diplomacisë serbe, sipas Jeremiçit, është që të ruhet “klima e shëndoshë ndërkombëtare” për dialogun ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit.

Jeremiç i bëri këto komente në konferencën vjetore me ambasadorët e Serbisë.

NOA/RFE

KOMENTE