English

Meditimi ndryshon strukturën e trurit dhe përmirëson jetesën

Massachusetts, 28 Janar NOA - Meditimi është i mirë për mendjen dhe trupin, por a ishit në dijeni se ai ka efekt pozitiv dhe mbi strukturën e trurit ? Në Spitalin e Përgjithshëm të Massachusetts është zbuluar diçka e tillë dhe rezultatet e hulumtimit janë duke u publikuar në revistën Psychiatry Research. Pas 8 javësh reflektimi të fortë, disa zona të trurit pësojnë ndryshim të vërtetë: ato që lidhen me kujtesën, vetë-vetëdijen, analizës së vetvetes dhe stresit. Është një studim shumë interesant, sepse ai është i pari që dokumenton përfitimet konkrete nga një praktikë ende - për fat të keq - e konsideruar nga shumë, si abstrakte në dhënien e efektit.

r.b/NOA

KOMENTE