English

Ankand rekord vetëm për një qindarkë

SHBA, 14 Shkurt NOA - Një cent dollari amerikan është shitur në ankand për 47 mijë e 580 euro, të barasvlershme me 64 mijë e 462 dollarë aktualë, në një garë e cila u zhvillua dhe organizohet çdo vit në Amsterdam. Natyrisht që nuk bëhej fjalë për një monedhë të kësaj kohe, por për një ekzemplar të serisë që quhet “Large Chain Cent”, e para që ka qarkulluar në SHBA pas shpalljes së pavarësisë. Në 1793 ato ishin gjithsej në kuotën e 36 mijë e 103 copash, prej të cilave në qarkullim janë ende 2 mijë të tilla.

r.b/NOA

KOMENTE