English

Thaçi lë të fundit “Listën Rugova”

Prishtinë, 19 shkurt 2011, NOA- Pas nënshkrimit të dy marrëveshjeve të rëndësishme, e para me Behxhet Pacollin dhe e dyta me Slobodan Perkoviç, Hashim Thaçi ka shtyrë për ditën e nesërme nënshkrimin tjetër për koalicionin qeverisës me Listën “Ibrahim Rugova”.

Por sipas nënkryetarit të PDK-së, Hajredin Kuçi, ende nuk janë vendosur postet që do të drejtojë lista në qeverinë e re.

Kuçi tha për mediat Kosovare se, “Nesër do të kemi takim me Listën dhe aty do të vendoset gjithçka”.

Sipas të dhënave paraprake mësohet se djali i ish-presidentit Ibrahim Rugova, Ukë Rugova, nuk do të drejtojë ndonjë ministri.

Ndërkohë partia e serbëve që ka tetë deputetë, do të drejtojë Ministrinë e Pushteti Lokal, Ministrinë e Kthimit dhe Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe kryetari i saj Slobodan Perkoviç, do të mbajë postin e zëvendëskryeministrit.

Ndërsa 6+ do të marrë Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor si dhe gjashtë poste zëvendësministrash.

a.y/NOA

KOMENTE