English

PE diskuton sot për zgjedhjet e 8 majit

Bruksel, 25 maj, NOA - Komisioni për Çështjet e Jashtme në Parlamentin Europian do të analizojë sot zhvillimet politike në Shqipëri dhe zgjedhjet lokale të 8 majit. Eurodeputeti, Eduard Kukan do të raportojë sot në këtë komision në lidhje me zhvillimet e 8 majit. Ndërkohë që pjesë e rëndësishme e debatit do të jetë dhe situata në vend dhe procesi paszgjedhor.

Eurodeputetët që kanë qenë në Shqipëri më tetë maj do të paraqesin një raport mbi zhvillimin e ditës së zgjedhjeve.

Ndërkohë që dje kanë reaguar nëpërmjet një deklarate të përbashkët, përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Europian për Politikën e Jashtme dhe Çështjet e Sigurisë, Catherine

Ashton dhe Komisionerit per Zgjerimin, Stefan Fyle, mbi situatën aktuale në Shqipëri.

a.k/NOA

KOMENTE