English

150 vjetori i Bashkimit,Topi niset drejt Italisë

Tiranë, 1 qershor 2011 NOA- Italia feston më 2 qershor 150 vjetorin e Bashkimit dhe të formimit të shtetit. Me këte rast, në kryeqytetin italian, Romë do të organizohen fesime madhështore e ku janë ftuar krerë shtetesh e drejtues qeverish të mjaft vendeve të Evropës dhe të mbarë botës, të cilët do të ndjekin nga afër festimet zyrtare që simbolikisht do të shprehin mesazhet e rëndësishme të unitetit kombëtar e të përparimit të shtetit italian.Shqipëria do të përfaqësohet në këto ceremoni nga presidenti Bamir Topi,i cili, pas ftesës se homologut Xhorxho Napolitano ka udhëtuar drejt Italisë bashkë me zonjën e parë, Teuta Topi.

a.q/NOA

KOMENTE