English

Skandal, FSHF lejon vetëm 5 ekipe të luajnë në Superligë, anulohet shorti

Tiranë, 15 Gusht 2011 NOA/ Rid Bulku - Komisioni i Licencimit te FSHF (Federata Shqiptare e Futbollit), ka vendosur të licencojë vetëm pesë nga 14 ekipe që i përkasin Superligës së futbollit shqiptar.

Vendimi u mor në mbledhjen e sotme të këtij Komisioni, raporton agjencia NOA.

Bazuar në vendimet e sotme te Komisionit te Licencimit, Sektori i Garave ne FSHF vendosi anulimin e shortit për kampionatet e Kategorisë Superiore dhe te Kategorisë se Pare qe do te hidhej ne Tirane, ne date 16 Gusht 2011.

Per te analizuar situatën dhe per te marre vendimet perkatese, diten e Marte, date 16 Gusht 2011, është thirrur mbledhja e jashtëzakonshme e Komitetit Ekzekutiv te FSHF.

Ne mbledhjen e tij Komisioni i Licencimit te FSHF njoftuar për licencimin e klubeve pjesëmarrëse ne veprimtaritë futbollistike te Sezonit 2011-2012, shqyrtoi dokumentacionin e paraqitur nga klubet aplikuese Komisioni vendosi te licencoje vetëm klubet si me poshtë:

Per Kampionatin Kombëtar te Kategorisë Superiore klubet:

1. Skënderbeu

2. Dinamo

3. Apolonia

4. Laçi

5. Pogradeci

Për Kampionatin Kombëtar te Kategorisë së Parë, klubet:

1. ADA

2. Beslidhja

3. Elbasani

4. Besa

5. Himara

6. Adriatiku Mamurras

Aplikimet e klubeve te tjera te cilat sipas rezultateve sportive ishin klasifikuar qe te merrnin pjese respektivisht ne kampionatet kombëtare te Kategorisë Superiore dhe te Kategorise se Pare, u vlerësuan jo ne përputhje me kriteret e përcaktuara nga Rregullorja e Licencimit te FSHF dhe kërkesat e FIFA-s dhe UEFA-s”, - thuhet në deklaratën zyrtare të FSHF.

Ne shkresat e datave 22 Nëntor 2010, 23 Dhjetor 2010, 4 Maj 2011, 15 Qershor 2011, 27 Qershor 2011 dhe ne shume mbledhje e takime pune, FSHF i ka njohur klubet me kriteret qe duhet te plotësonin për pjesëmarrje ne veprimtaritë e Sezonit 2011-2012 duke insistuar qe mosplotësimi i tyre dhe mosrespektimi i afateve nuk do te tolerohej.

Persa i përket stadiumeve, për mosplotësim te standardeve minimale, Komisioni refuzoi kërkesën për licencim për stadiumet si me poshtë:

Per Kampionatin Kombëtar te Kategorisë Superiore

1. Stadiumi Kastrioti, Kruje

2. Stadiumi Avdush Muçaj, Ballsh

3. Stadiumi i Kamzes

Per Kampionatin Kombëtar te Kategorisë se Pare

1. Stadiumi i Mamurrasit

2. Stadiumi Iliria Fushe Kruje

3. Stadiumi Përparimi, Kukës

4. Stadiumi ADA, Velipojë

5. Stadiumi i Himarës

6. Stadiumi Liri Ballabani, Burrel

Bazuar ne vendimet e sotme te Komisionit te Licencimit, Sektori i Garave ne FSHF vendosi anulimin e shortit për kampionatet e Kategorisë Superiore dhe te Kategorisë se Pare qe do te hidhej ne Tirane, ne date 16 Gusht 2011.

Per te analizuar situatën dhe per te marre vendimet perkatese, diten e Marte, date 16 Gusht 2011, është thirrur mbledhja e jashtëzakonshme e Komitetit Ekzekutiv te FSHF.

r.b/e.t/NOA

KOMENTE