English

Shtyhet me tre muaj amnistia fiskale për të gjitha kategoritë

Tiranë, 28 dhjetor 2011, NOA – Këshilli i Ministrave në mbledhjen e fundit për këtë vit shtyn me tre muaj afatin e amnistisë fiskale për të gjitha kategoritë, raporton agjencia e lajmeve NOA.al.

Në faqen zyrtare të kryeministrisë bëhet me dije se gjatë mbledhjes së qeverisë u miratua akti normativ për një ndryshim në ligjin për “Për legalizimin e kapitalit dhe faljen e një pjese të borxhit tatimor dhe doganor”.

Miratimi i këtij akti parashikon se amnistia fiskale do të shtyhet për një periudhë tremujore, nga data 31 dhjetor 2011 deri më 31 mars 2012, për të gjitha kategoritë e të drejtave të parashikuara në ligjin e amnistisë fiskale për individë dhe biznese.

Në këtë akt përfshihet shtyrja e afatit për ushtrimin e së drejtës për rivlerësimin e pasurisë së paluajtshme të individëve apo e së drejtës së bizneseve për faljen e detyrimeve tatimore dhe doganore.

Nevoja për të ndryshuar afatin ka ardhur kryesisht për shkak të rritjes së fluksit të kërkesave të qytetarëve, veçanërisht gjatë muajit dhjetor.

mit/NOA

KOMENTE