English

(FOTO) Hiriko, makina elektrike që paloset dhe na shpëton nga ankthi i parkimeve

Më në fund u zgjidh dhe problemi i parkimit të makinave, kështu që qeveritë le të marrin ose jo masa kundrejt vendeve të parkimit.
Më në fund nuk ka më ankth apo stres lidhur me parkimet. Tani ti urojmë mirseardhjen makinës së re elektrike e cila paloset dhe bëhet e vogël kur ju do ta parkoni.
Ëndrra e të gjithëve që do dëshironin këtë makinë dhe të mos kishin ankthin e parkimit e ka emrin Hiriko.
Sigurisht është një makinë e vogël me një derë të vetme dhe vetëm për dy persona.
Hiriko EV është makina e re që u prezantua në Bruksel. Bëhet fjalë për një makinë elektrike, e cila ka një të veçantë, paloset automatikisht gjatë parkimit! Sigurisht që nuk përbën më kuriozitet fakti që ka makina që qarkullojnë me korrent, pasi prodhimi i tyre po shtohet me ritme të mëdha. Por ndryshe është rasti i Hiriko EV, pasi kjo makinë “mblidhet” kur drejtuesi i saj do të parkojë, duke zënë shumë më pak hapësirë në parking.
Pra, makina automatikisht bëhet akoma më e vogël nga ç’është. Që t’ju japim disi idenë se për çfarë përmasash bëhet fjalë, sipas projektuesve të saj, Hiriko kur është “e palosur”, zë vend sa 2/3 e një makine Smart në parking.
Hiriko-që do të thotë "urbane" në Basque-është caktuar për të shkuar në prodhimin në pranverën e vitit 2013. Prodhimi i automjeteve të testit është 20 tashmë, dhe më vonë këtë vit do të jenë në proçes në qytete të tilla si Bilbao, Spanjë, Malmo, Suedi, dhe Boston.
Hiriko është mundësuar nga katër motorët në-timon elektrik.
Tashmë, disa qytete kanë treguar interesim, sipas Hiriko, duke përfshirë Berlin, Barcelona, ​​San Francisko dhe Hong Kong. Bisedimet janë në proces me Paris, Londër, Boston, Dubai dhe Bruksel. Nëse ju dëshironi të (shumë lehtë) parkoni një Hiriko në garazhin tuaj, çmimi i parashikuar i shitjes do të jetë rreth 16.500 $.

KOMENTE