Lajme > Lajme Temash > Organizata Ndërkombëtare
 

Organizata Ndërkombëtare E Punës

 • Drejtori i ILO-s: Me krizën, po justifikohet cungimi i të drejtave të punëtorëve Kjo është analiza që Drejtori i Përgjithshëm i ILO-s (Organizata Ndërkombëtare e Punës), Juan Somavia, prezantoi së fundmi para anëtarëve kryesorë të Parlamentit Evropian në Strasburg. ILO është një agjenci e OKB-së, e krijuar në vitin 1919, me qëllimin e promovimit të të drejtave të punëtorëve në mbarë botën.
 • Shfrytëzimi i fëmijëve, ulet numri i fëmijëve që punojnë Tiranë, 11 qershor 2011, NOA – Shfrytëzimi i fëmijëve për punë është një nga problemet sociale që shqetësojnë mbarë botën. Organizata Ndërkombëtare e Punës në studimin më të fundit bën me dije se janë 115 milionë fëmijë në të gjithë botën, të përfshirë në punë të rrezikshme.
 • OKB: Papunësia globale, 205 milionë Nju Jork, 25 janar, NOA - Zyra e punës e Kombeve të Bashkuara thotë se nivelet e papunësisë globale po vazhdojnë të mbeten në 205 milionë, gjatë vitit të kaluar, dhe nuk pritet përmirësim i rëndësishëm gjatë vitit 2011.
 • Studimi: Papunësia e të rinjve në botë, ka arritur nivele rekord Bruksel, 13 Gusht, DW – Një studim i ri ka nxjerrë rezultatin se papunësia e të rinjve në botë ka arritur nivel rekord, veçanërisht në vendet e zhvilluara dhe në Evropën Lindore.
 • Puna E Fëmijëve- Shqipëria Miraton Udhërrëfyesin TIRANE, 11 Qershor /ATSH/. - Edhe Shqipëria, ashtu si rreth 80 vende të botës, do të ndërmarrë hapa konkrete për zbatimin e Udhërrëfyesit për arritjen e objektivit për eliminimin e punës së fëmijëve deri në 2016.
 • Axhenda, 11 Qershor, Atsh Ora 09:00 - Kryeministri Berisha do të marrë pjesë në inaugurimin e rikonstruksionit të Shkollës Pedagogjike në Korçë. Ora 10:45- Kryeministri Berisha do të marrë pjesë në inaugurimin e shkollës 9 vjeçare në Udenisht të Pogradecit Ora 09:00 - Fondacioni Rosselli i Torinos
 • Axhenda Për Ditën E Premte, 11 Qershor Ora 09:00 - Fondacioni Rosselli i Torinos dhe Shoqata kulturore italo-shqiptare "Syri Blu", në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Jashtme italiane dhe Ambasadën italiane në Tiranë organizojnë në Hotel "Tirana International" bashkëbisedimin
 • Ilo: "Bëj Gol, Jepi Fund Punës Së Fëmijëve" TIRANË, 10 Qershor/ATSH/.- Ashtu siç futbolli çel nesër Kampionatin Botëror në Afrikën e Jugut, Organizata Ndërkombëtare e Punës (ILO) në të njëjtën ditë shënon Ditën Botërore Kundër Punës së Fëmijëve, me një apel urgjent "Bëj gol: Jepi
 • Puna e fëmijëve, raporti ndërkombëtar: Në Shqipëri shkelen ligjet Për të pasur të dhëna sa më të sakta mbi fenomenin e punës së fëmijëve, organizata ndërkombëtare e Punës ka nisur një studim në rang vendi në bashkëpunim me INSTAT. Koordinatorja e projektit, Vertopi, thotë se mbledhja e të dhënave ka nisur që në datën 1 maj dhe pritet të përfundojë më 27 maj.
 • Rrezik i lartë i aksidenteve në punë, 91 raste të shënuara në vitin 2009 Tiranë, 28 prill, NOA/ Blerina Ahmetaj - Shqipëria vazhdon të mbetet e rrezikuar nga informaliteti, sidomos në sektorë jetikë ku dhe nevojat për punë janë më të mëdha.
 • Organizata Ndërkombëtare e Punës: Në BE rrezikohen 40 milionë vende pune Bruksel, 8 dhjetor, NOA - Organizata Ndërkombëtare e Punës ka apeluar se Bashkimi Evropian gjendet në rrezik për humbjen e mjaft vendeve të punës ndaj banorëve të tij nëse nuk tregohet i kujdesshëm me marrjen e masave emergjente.