English

KESH: Kaskadat, KESH raporton ulje të ndjeshme të prurjeve

Tiranë, 11 janar, NOA - Koorporata Elektroenergjetike Shqiptare ka bërë me dijeni mëngjesin e sotëm të dhënat aktuale për prurjet në kaskadat e hidrocentraleve.

Sipas tyre, konfirmohet që në Fierzë aktualisht prurjet janë 550 m3/sek, ndërsa në Koman arrijnë në kuotën e 250 m3/sek dhe në Vaun e Dejës 250 m3/sek.

Këto shifra aktuale, të krahasuara me të djeshmet, rezultojnë më të ulëta.

Video: {youtube}m5vHAR3TJ-Y{/youtube}

Kuotat, prurjet dhe prodhimi

HEC

K. max. lejuar

(m)

K. orare

(m)

Dif. Kuotave orare

(cm)

Prurjet orare

(m3/sek)

Prodhimi orar

(MË)

Fierze

296.00

291.09

-2

550

440

Koman

175.00

170.38

-10

250

460

V.Dejes

76.00

74.48

+2

250

250

Ulez+Shkopet

128.80

128.33

+1

190

45

HEC e tjere

43

Derdhje uji

Fierze

Koman

V.Dejes

Ulez

Shkopet

Porta (m3/sek)

450

800

1000

50

100

Agr (m3/sek)

450

550

550

64

80

Total (m3/sek)

900

1350

1550

113

180

n.e/NOA

KOMENTE