English

OSCE/ODIHR publikon Raportin Final për Zgjedhjet Vendore të 8 majit 2011

Tiranë, 15 Gusht 2011 NOA/ Irma Toptani - OSCE/ODIHR sapo ka publikuar Raportin Final për Zgjedhjet Vendore të 8 majit 2011. publikimi i raportit vjen kur ende Komisioni Qendror i Zgjedhjeve nuk ka shpallur rezultatet dhe të dhënat e plota për këto zgjedhje.

Në raport fillimisht flitet për 21 janarin ku pas një demonstrate të opozitës që degjeneroi në dhunë, katër protestues mbetën të vrarë nën rrethana që ende janë nën hetim.

Raporti vlerëson se pas kësaj ngjarjeje, situata politike në vend në kuadrin e zgjedhjeve ishte shumë e polarizuar.

Kurse vlerësohet se pati më pak abuzime dhe më pak përfshirje të administratës shtetërore në procesin zgjedhor.

Në raport thuhet se në 384 njësitë zgjedhore gjatë ditës së votimit procesi ishte i rregullt dhe i kënaqshëm, por u vërejtën parregullsi të lokalizuara.

Vijon...

KOMENTE