English

Raporti i OSCE/ODIHR, Berisha del në konferencë për shtyp

Tiranë, 15 Gusht 2011 NOA/ Irma Toptani – Publikimi pasditen e sotme i raportit të OSBE/ODIHR ka shtyrë kryeministrin Sali Berisha të dalë në një konferencë të jashtëzakonshme për shtyp.

Kjo konferencë do të raportohet nga NOA në kohë reale.

***

OSCE/ODIHR sapo ka publikuar Raportin Final për Zgjedhjet Vendore të 8 majit 2011. publikimi i raportit vjen kur ende Komisioni Qendror i Zgjedhjeve nuk ka shpallur rezultatet dhe të dhënat e plota për këto zgjedhje.

Në raport fillimisht flitet për 21 janarin ku pas një demonstrate të opozitës që degjeneroi në dhunë, katër protestues mbetën të vrarë nën rrethana që ende janë nën hetim.

Raporti vlerëson se pas kësaj ngjarjeje, situata politike në vend në kuadrin e zgjedhjeve ishte shumë e polarizuar.

Kurse vlerësohet se pati më pak abuzime dhe më pak përfshirje të administratës shtetërore në procesin zgjedhor.

Në raport thuhet se në 384 njësitë zgjedhore gjatë ditës së votimit procesi ishte i rregullt dhe i kënaqshëm, por u vërejtën parregullsi të lokalizuara.

Raporti thekson se gara më e fortë ishte ajo e Tiranës mes kryebashkiakut për 11 vjet me radhë, kreut të PS Edi Rama dhe rivalit të tij demokrat, ministrit të Brendshëm të dorëhequr, Lulzim Basha.

KOMENTE