English

Shtimi i armëve në Libi, shqetëson OKB-në

E diel, 4 shtator 2011, NOA- Organizata e Kombeve të Bashkuara është shprehur sot lidhur me situatën në Libi dhe shtimin e armëve atje. Ka qenë këshilltari për Libinë i sekretarit të Kombeve të Bashkuara, Ian Martin ai që deklaroi se, “Situata aktuale në të cilën shumë njerëz janë duke luftuar me armë duhet të kalojë në një situatë ku ekziston një forcë e vetme publike e sigurisë dhe një ushtri e duhur e cila nuk ka ekzistuar deri më tani në Libi”. Më tej ai shprehu vlerësimin për Këshillin Kombëtar të Tranzicionit i cili kërkoi ndihmën e OKB-së. Sakaq Martin theksoi se, shtimi i armëve në Libi është një çështje serioze dhe se udhëheqësit e rinj të shtetit duhet të nisin, sa më parë, përgatitjet për procesin e zgjedhjeve për ndërtimin e demokracisë. a.y/NOA

KOMENTE