English

Sheshi “Skënderbej”, ja skema për të evituar trafikun

Tiranë, 14 nëntor 2011, NOA - Sheshi “Skënderbej” nga sot është i hapur për të gjithë qytetarët dhe automjetet. Agjencia NOA, në funksion të informacionit për lexuesit e saj po risjell edhe një herë rregullat e lëvizjes në këtë pjesë të rikonstruktuar të infrastrukturës së kryeqytetit.

-Kryqëzimi te "Blv Zog I" me rrugën "Ded Gjo Luli", hyrja në shesh me 1 korsi dhe dalje nga sheshi me 2 korsi dhe do të menaxhohet me semaforë.

- Kryqezimi te rruga e "Durrësit" me rrugën "Ded Gjo Luli", hyrja në shesh me 1 korsi dhe dalje nga sheshi me 2 korsi vetëm drejt dhe do të menaxhohet me semaforë.

- Kryqëzimi te rruga e "Kavajës" me rrugën "Ded Gjo Luli", hyrja në shesh me 1 korsi dhe dalje nga sheshi me 2 korsi vetëm drejt dhe do të menaxhohet me semaforë.

- Kryqëzimi te rruga "Luigj Gurakuqi" me rrugen "George.Ë.Bush", hyrja ne shesh me 1 korsi dhe dalje nga sheshi me 2 korsi vetëm drejt dhe do të menaxhohet me semaforë.

- Kryqezimi te rruga e "Dibrës" me rrugën "Bardhok Biba", hyrja në shesh do të behet nga rruga Urani Pani me 2 korsi deri në Blv Zog I dhe do të menaxhohet me semaforë.

- Në të gjitha rrugët, brenda Unazës së Vogël, do të jetë ndalim qëndrimi 24 orë në të dy krahët e tyre.

Ndalohet qarkullimi i mjeteve përveç veturave dhe autobuzëve urban qytetës, në brendësi të unazës së vogël të qytetit, me kufizim 24 orë, me përjashtim të mjeteve të shërbimit të urgjencave, zjarrfikësit. Subjektet dhe institucionet do të kryejnë veprimtarinë e tyre me autorizimet përkatëse sipas sinjalistikës së vendosur.

2. Risistemimi i stacioneve të Linjave Urbane Qytetëse

- Linjat urbane Kinostudio-Kombinat dhe Ish Uzina Dinamo e re - Sharrë, do të qëndrojnë te stacioni (xhepi i ndalimit) përballë Teatrit të Kukullave. - Linjat urbane Tirana e Re do të qëndrojnë te stacionet (xhepat e ndalimit) në krah të 15- Katëshit dhe Muzeut Kombëtar. - Linjat urbane Lapraka dhe Instituti Bujqësor do të qëndrojnë te stacion (xhepi i ndalimit) përpara Muzeut Kombëtar. - Linjat urbane Tufina, Porcelani dhe Sauku do të qëndrojnë në të njëjtin stacion si më parë te Kulla e Sahatit.

3. Punimet në vazhdim

- Plotësimi i ndriçimit në "Sheshin Skenderbej" dhe spoteve në trotuare. - Përfundimi i veshjes së shkallëve te Muzeu Kombëtar dhe Pallati Kulturës. - Përfundimi i punimeve të vogla rifiniture. - Përfundimi i hapësirës para Bankës së Shqipërisë.

a.q/NOA

KOMENTE