Lajme > Lajme Temash > Ndërtime
 

Hidrocentrale

 • Portali më i ri kundër korrupsionit u vendos sot në shërbim të qytetarëve Sot është e paimagjinueshme për shembull, ajo që ndodhte deri dje, që një ministër të mund të shpërndajë si pasurinë e të atit, lejet për të bërë hidrocentrale, apo që një qeveri të bëjë atë që është e paimagjinueshme sot, të japi mbi 200 leje minerare jashtë të gjitha rregullave teknike.
 • Balla: Vizitë në HEC-in e Rapunit. Investim me vlerë 25 milionë euro. Këto dy hidrocentrale të ndërtuara në rrjedhën e përroit Rapun, në rrethin e Librazhdit, me fuqi të përbashkët rreth 10 megavat do të mbulojnë nevojat për energji të rrethit të Librazhdit, por jo vetëm.
 • Projektbuxheti 2015. Taksat që rriten dhe ato që ulen sipërmarrjet për të gjitha borxhet dhe nga ana tjetër t’i kthehemi dhe t’u japim borxhet edhe atyre sipërmarrjeve në sektorin energjetik që kanë ndërtuar hidrocentrale dhe tani po mbyten se nuk mund më të rrinë në këmbë se janë në prag të falimentit, e nga ana tjetër t’u themi njerëzve: “Dakord, kush ka paguan, kush
 • Pyjet po zhduken me shpejtësi alarmante. Po në Shqipëri? pronat kudo që janë e kanë punuar, kurse të tjerët që kanë pasur prona e mbi keto ka fuksionuar kooperativa nuk marrin si: kuadro gjeologji-miniera, pyje, hidrocentrale e ushtarak jo, sado që kanë punuar në sektor shumë të veshtirë.
 • Rama: Shqipëria drejt rritjes ekonomike Nuk duhet të kishte kompani që kanë ndërtuar hidrocentrale, bazuar në ato koncesionet tuaja, që të rrinin sot me lakun e borxheve në fyt dhe t’i kërkonin borxhet një shteti që në sistemin energjetik ka lakun e borxheve në fyt.
 • Rama: Radika, zhurmë e kotë pseudopatriotike me synime politike për një problem që nuk ekziston Gjiknuri e di, Drinin e Zi vjen dhe furnizon, kemi hidrocentrale, kemi një sasi energjie të prodhuar. Nuk kemi luksin të tolerojmë, të bëjmë kompromise në kundërshtim me konventa, në kundërshtim me direktiva të Bashkimit Evropian.
 • Berisha: rritja e rrogave dhe pensioneve, jane filozofia jonë Nga viti 2007 e më pas janë ndërtuar dhe janë në ndërtim e sipër qindra hidrocentrale. Ne sot miratojmë përcaktimin e autoritetit kontraktues për dhënien me koncesion të hidrocentralit “Driza 1”, të hidrocentralit “Gjadër”, të hidrocentralit “Zall Xhuxhe”, të hidrocentralit “Plepi”, të
 • Këshilli Kombëtar i Territorit miraton një sërë lejesh mjaft të rëndësishme Kompleksi hidroenergjetik i kaskadës Orenjë, investim me vlerë 116, 596, 402 lekë, përbëhet nga tetë hidrocentrale të vegjël, me të instaluar prej 16.72 kW dhe prodhim vjetor 76 milionë kilovatorë.
 • Fjala e plotë e kryeministrit Berisha (VIDEO) Janë në ndërtim e sipër 120 hidrocentrale, si kaskada e Devollit. Kemi qindra rrugë, shkolla. Me 45 mijë projekte që mbështetëm kemi bërë të mundur në këtë kohë të shkurtër të katërfishohet toka e punuar në fshat.
 • Rruga Shkodër-Hani i Hotit, tashmë e përfunduar u quajt rruga e komunikimit dollarë në përmirësimin e rrjetit elektrik, ku përfshihet nënstacioni i Koplikut, Vaut të Dejës, Bushati, si dhe hidrocentrali i Ashtës, janë ndërtim 25 hidrocentrale, me fuqi 240 megavat dhe investim rreth 130 milionë dollarë.
 • Auron Tare: Monumentet e Kulturës dhe Trashëgimisë Kombëtare nuk mund të nxirren në treg Pasi shiti çdo pasuri natyrore, pasi dha çdo kodër për fabrika çimentosh dhe gurore; Pasi shiti çdo pyll për qymyr; Pasi dha me koncesion çdo lumë për hidrocentrale, sot Sali Berisha po shet edhe Monumentet e Kulturës Kombëtare.
 • Edi Rama: “ Për një Rilindje Shqiptare” në Berat pamundur të arrinin fundin e muajt me pensionin e mundimeve të tyre, të një jetë të tërë koperativave, e nëpër ndërmarrje dhe nëpër punë të mundimshme, nëpër hidrocentrale dhe nëpër kantiere?! Askush! Kush mund ta parafytyronte 20 vjet më parë se pas 20 e kusur vjetësh Shqipëria si gjithë Europa do të ishte një ëndërr e parealizuar dhe ndërkohë në vend
 • Berisha inauguroi segmentin rrugor Gramsh-Kodovjat Krahas saj, theksoi kryeministri, janë 9 hidrocentrale të tjera, në ndërtimin e të cilave do të punësohen të pakën 8 mijë punonjës. Kryeministri ka garantuar kryetarin e komunës se qeveria do të investojë çdo projekt që do të hartohet për zhvillimin e komunave dhe se në Gramsh
 • Berisha diskuton me studentët projektin " Shqipëria e Zhvilluar Europiane". Bashkëbisedimi i plotë Le të marrim vetëm një fushë; energjinë e rinovueshme, energjinë ujore, ku janë qindra e qindra hidrocentrale për t’u ndërtuar. Le të kalojmë te projektet e mëdha, ku projekti TAP i ka të gjitha shanset për këtë.
 • Privatizimin i 4 Hec-eve. Shqiptarët do të blejnë energjinë 20 milionë euro më shumë nga sot Pas privatizimit çmimi me të cilin shqiptarët do të blejnë energjinë që prodhojnë këto hidrocentrale do të jetë 20 milionë euro më shumë nga sa paguajnë sot. Deputeti socialist tha se kjo është arsyeja se pse dosja është çuar tashmë në prokurorinë e Tiranës.
 • Bistrica 1 i shitet Turqisë. Greqia frikë nga kontrolli i Turqisë, shkruan shtypi grek duke ripërsëritur qëndrimin kundër kësaj shitjeje të PS-së si dhe duke paralajmëruar se në ditët në vazhdim do të jepen argumente të tjera se pse këto hidrocentrale nuk duhet të shiten dhe pse duhet të mbesin pronë publike.
 • Berisha: Shqipëria ka shënuar ndryshimet më të mëdha në historinë e saj ofrojmë fjalë boshe e slogane, por shkolla të reja, ujësjellës të rinj, kanalizime të reja, biznese të reja, ofrojmë tërheqje të bizneseve të huaja, ofrojmë hidrocentrale të reja të ndërtuara në të katër anët e vendit, zhvillim të qëndrueshëm të Shqipërisë, ofrojmë shumëfishim të turizmit.
 • Berisha në inagurimin e Hidrocentralit Lapaj Në këtë kaskad do të ndërtohen edhe gjashtë hidrocentrale të tjerë, fuqia totale e të cilëve parashikohet të jetë më shumë se 50 MW dhe, gjithashtu, do të realizohen nga investitorë vendas dhe ata italianë.
 • 4 HEC-et. Dështon tenderi i 2-të, pasi synohet një çmim i ulët dhe një çmim shumë i mirë në marrëdhëniet me KESH Vetëm për tre muaj kur këto 4 hidrocentrale kanë dalë nga skema e menaxhimit të Koorporatës, KESh-i i ka këtyre hidrocentraleve, pra vetëm këtyre të 4, rreth 4-5 milionë dollarë borxh për këto tre muaj.
 • Panariti: nuk ka grupe pune për negociatat me Greqinë sipërmarrjet kineze që të investojnë në sektorët ekzistues ekonomikë dhe teknologjikë së Shqipërisë, si në porte, në infrastrukturë në rrjetin hekurudhor dhe në hidrocentrale. Qeveria kineze u shpreh e gatshme që në bashkëpunim me autoritetet dhe sipërmarrjet shqiptare në vitet e ardhshme të investojë në krijimin e një parku
 • Topalli: India një vend i rëndësishëm ndaj të rritim mardhëniet ndaj dy vendeve “Në këtë vizitë në Shqipëri, unë shoqërohem nga një grup biznesmenësh në industrinë minerare, në IT, në energji dhe hidrocentrale, turizëm dhe infrastrukturë. Ne vlerësojmë marëdhëniet me Shqipërinë, një vend i vogël, por me potenciale dhe me pozitë gjeografike të rëndësishme.
 • Berisha inaguron nënstacionin elektrik të Fierit çdo muaj një burim i ri energjetik lidhet me rrjetin e transmetimit të energjisë dhe në një hark të shkurtër janë ndërtuar në vend dhe rindërtuar 46 hidrocentrale, 100 të tjera janë në ndërtim e sipër qindra të tjera presin për të filluar punimet apo për tu ndërtuar .
 • Investitorë hungarezë të kompanisë CEH duan të investojnë në Shqipëri fushën e turizmit, në infrastrukturë, në ndërtim rrugësh si rruga e Arbrit, unaza e madhe e Tiranës, zgjatimi i bulevardit të Tiranës, vepra energjetike si hidrocentrale, si dhe sisteme të ujërave të pastra dhe kanalizimeve.
 • HEC-et një zhgënjim i madh për energjinë (VIDEO) Megjithëse në vitin 2011 u futën në punë 6 hidrocentrale prodhimi i tyre ka qenë vetëm 10 milionë kilovat/orë ose sa gjysma e konsumit në Shqipëri në një ditë dimri. Rezultati i pritshëm nga HEC-et ka qenë edhe më zhgënjyes pasi prodhimi total ka qenë rreth 14% më pak se viti 2010 për shkak të kushteve të pafavorshme hidrike
 • Berisha: Kriza e borxheve afatgjatë, dy kushte për ta parandaluar Në një hark kohor të shkurtër janë firmosur 110 kontrata për rreth 300 hidrocentrale, nga të cilët, në 73 ose kanë filluar, ose kanë avancuar, ose kanë përfunduar punimet. Ne duhet të kemi qëllimin më kryesor partneritetin publik privat, i cili nuk është i njëjtë me koncesionin, është shumë i ngjashëm, por jo identik, por është një
 • Berisha: Iki, vetëm kur shqiptarët të më thonë, Lamtumirë Shqipëria ka rezerva shumë të mëdha hidrike që do të shndërrohen në hidrocentrale. Vendi im ka për të ndërtuar 443 hidrocentale. Qeveria ime ka nënshkruar me sektorin privat 110 kontrata për të ndërtuar afërsisht 300 hidrocentrale .
 • Kriza e dritave, ekspertët: Zgjidhja, interkonjeksionet Mungesa e rrjeshjeve të shiut dhe thatësira e tejzgjatur e kanë ulur ndjeshëm kuotën e ujit në hidrocentrale duke e cuar në pikën më kritike dhe automatikisht ka një reduktim drastik të prodhimit vendas.
 • Buxheti i varfërimit Kryeministri këto rezidenca nuk i ka nxjerrë në shitje, siç së fundi 4 hidrocentrale nga të cilat merrej deri në 22 milion euro fitim. Kryeministri po privatizon fitimet për të financuar luksin.
 • Frika nga Fukushima Në pothuajse dy vjet kemi arritur të nënshkruajmë 110 kontrata për rreth 300 hidrocentrale. Ju siguroj se më shumë se 99 përqind e të gjithë këtyre tenderëve kanë patur më shumë se dy ose tre pjesëmarrës.
 • Digat, Naço: Nuk ka rrezik përmbytjesh “Aktualisht në vendin tonë shfrytëzohen tetë hidrocentrale me fuqi mbi 5 megavat. Fuqia totale e tyre arrin në 1430 megavat. Këto hidrocentrale janë ndërtuar nga vitet 1957 deri në vitin 1985, pra kanë një kohë relativisht të gjatë në shfrytëzim dhe normalisht kanë pėsuar amortizime dhe
 • Global Finance Magazine: Shqipёria superfuqi e energjisё Janё nёnshkruar kontrata pёr rreth 220 hidrocentrale, vendi tashmё ёshtё nё rrugё tё mbarё pёr tё arritur qёllimet e vendosura. “Me lartёsinё mesatare mbi nivelin e detit mё tё lartё nё Europё, ne kemi gjithashtu disa vende qё janё vendndodhje kryesore pёr gjenerimin e energjisё sё
 • Berisha: Shqipëria superfuqi e energjisë së rinovueshme “Koncesionet në hidrocentrale janë një ndër arritjet më të suksesshme. Falë këtij ligji shpërtheu një garë e paparë në historinë e tregut të vendit. Rezultati i garës është se qeveria ka nënshkruar 110 kontrata për ndërtimin 300 HEC-ve.
 • Thaçi: Pse do të takohesha me Tadiç Ai përmendi resurset e fuqishme të Kosovës në fushën energjetike, në termocentrale apo hidrocentrale, si dhe në atë solare. Intervista e plotë e kryeministrit të Kosovës Hashim Thaçi
 • Hidrocentralet suksesi më i madh, Kryeministri: Nuk do të preken kanionet Tiranë, 28 shtator 2011, NOA – Lajtmotiv i mbledhjes së qeverisë ishin edhe hidrocentralet, për të cilët kryeministri Berisha tha se përbëjnë suksesin më të madh ekonomik për Shqipërinë.
 • Rrëfimi i Berishës: Për Ramën, një kabllogram i dyshimtë në WikiLeaks Brenda vitit, do të jenë gati 20 hidrocentrale të vegjël, për të konfirmuar se Shqipëria mbetet një superfuqi energjetike”, sqaroi gjerësisht kryeministri. Vizita në SHBA dhe akuzat e opozitës
 • “Shqipëria, një histori suksesi në Nju Jork” Janë mbi 40 hidrocentrale në ndërtim e sipër, janë mbi 220 të lincensuar me konçension, janë një numër jo i vogël që kanë përfunduar ose përfundojnë së ndërtuari, përveç potencialit të madh të energjisë, erës dhe atij diellor
 • E keqja e botës dhe e mira jonë Një vend që do të ndërtojë më shumë se 450 hidrocentrale. Shqipëria mund të bëhet një eksportues shumë i rëndësishëm i energjisë së blertë në rajon dhe po bëhet një i tillë. Vendi ka një potencial shumë të madh turistik për t’u zhvilluar.
 • Berisha: 90% e bregdetit shqiptar po pret për investitorë Një vend që do të ndërtojë më shumë se 450 hidrocentrale. Shqipëria mund të bëhet një eksportues shumë i rëndësishëm i energjisë së blertë në rajon dhe po bëhet një i tillë”, deklaroi Berisha. Sakaq ai shtoi se vendi ka një potencial shumë të madh turistik për t’u zhvilluar, duke theksuar se në vitin 2010, ky numër shkoi në 3.
 • Pasqyra e shtypit, 11 gusht 2011 Tiranë, 11 gusht 2011, NOA - Në këtë hapësirë gjendet një pasqyrë e titujve të gazetave në Tiranë, për ditën e enjte, 11 gusht 2011. Gazeta
 • Partitë dhe intelektualët pranë tyre Berishës, ndaj qëndrimit të tij kapës ndaj institucioneve të tjera (boll të shikosh TVSH-në), ndaj projekteve të tij për të sjellë fabrika çimentoje e hidrocentrale bërthamore, ndaj shumë premtimeve të pambajtura, ndër të cilat ai mbi luftën ndaj sistemit të korrupsionit (apo edhe ai për dëmshpërblimin e ish-të burgosurve
 • Berisha: Do të bëjmë realitet ëndrrën “Shqipëria një vend i zhvilluar” Në lumenjtë e saj janë për t’u ndërtuar rreth 444 hidrocentrale të mesme e të vogla. Qeveria ka firmosur kontratën për 220 hidrocentrale në sektorin privat. Kur fluturon mbi këtë vend të duket se je mbi një Zvicër me det.
 • Shqipëria, si do të bëhet deri në vitin 2017 një Zvicër me det Ujërat ne po i shndërrojmë në hidrocentrale dhe që së shpejti Shqipëria do të jetë vendi i parë me energji 100 përqind të rinovueshme. Lumenjtë, përronjt, burimet e saj do të shndërrohen në një pasuri të madhe, Shqipëria superfuqi energjetike në rajon.
 • Berisha: Rrugët e reja, themeli i ëndrrës “Shqipëria vend i zhvilluar” turistike, Shqipëria ka pasuri të pafundme natyrore, ku ai evidentoi burimet ujore në të katër anët e vendit, që sikundër premtoi do të shndërrohen në hidrocentrale, duke e bërë sipas tij, Shqipërinë vendin e parë me energji 100 përqind të rinovueshme.
 • Ekzekutimi i politikës shkatërruese për ekonominë Bëhet fjalë për 5 hidrocentrale të Bistricës 1 dhe 2, dy të tjera mbi lumin Mat dhe të HEC-it të Lanabregasit në Tiranë. Janë pjesë e një aseti të madh publik, një pasuri e madhe kombëtare dhe mbi të gjitha një pasuri e cila jo vetëm që nuk është problematike për nga pikëpamja e rentabilitetit
 • Transparencë e pashoqe, votat u numëruan nga qytetarët e media Janë dhjetëra hidrocentrale në ndërtim e sipër, malet e saj dhe me gjiret e veta rezerva botërore të kromit, nikelit, bakrit, hekurit por mbi të gjitha potenciali me i madh i saj janë liritë e garantuara, ajo është pasuria më e
 • Berisha: Ekonominë e falimentuar mes lumenjve të djersës e bëmë më të mirë në Europë minerale dhe vitet që vijnë do ta faktojnë Mirditën një nga trevat më të rëndësishme të prodhimit të këtyre mineraleve, si dhe do të ndërtohen dhjetëra hidrocentrale, për ta bërë Mirditën një prodhues të rëndësishëm të energjisë në këtë vend.
 • Mrekulli ekonomike në Shqipëri E po ashtu janë futur në skemën e privatizimit, hidrocentrale të vogla, prona të ushtrisë të cilat nuk përdoren më, si dhe disa ndërtesa të tjera qeveritare. Programi i privatizimit pritet të rritë ndjeshëm të ardhurat dhe shihet si mundësi për të zvogëluar edhe më tej papunësinë në vend.
 • Naço në samitin e biznesit: Shqipëria e kaloi me sukses “stuhinë” e krizës ekonomike Ndër të tjera ministri i Ekonomisë përmendi edhe potencialet energjetike të pashfrytëzuara plotësisht, sidomos në hidrocentrale, ku sipas tij prezenca e investitorëve amerikanë do të ishte një vlerë e shtuar për ta shndërruar Shqipërinë në një fuqi energjetike në rajon.
 • Balla: Qeveria e Sali Berishës, një lavanteri parash qeverie të krimbur në korrupsion e vjedhje ia ka dalë të spikasë me aferat e tij të panumërta: me privatizimin e ekspozitës, me licencat e koncesionet për hidrocentrale e me kontratat koncesionare të minierave të Bulqizës.
 • PS: Qeveria Berisha, bandë kusarësh që vendin e ka ballë drejtësisë gjithashtu se edhe Genc Ruli, i cili ia ka dalë të përfitojë me aferat e tij të panumërta, si me privatizimin e ekspozitës, me liçencat e konçesionet për hidrocentrale dhe me kontratat koncesionare të minierave të Bulqizës.