Lajme > Lajme Temash > Paraja > Llojet e parave
 

Leku Shqiptar

  • Berisha-Ramës: Marksizmi nuk do të shëtisë më nëpër Shqipëri Kryeministri argumentoi gjithashtu se edhe leku shqiptar është një monedhë e qëndrueshme dhe po tregohet lek i vërtetë për shkak të besimit tek Shqipëria. Duke iu rikthyer rishtas krizës në Evropë, shefi i qeverisë tha se ajo po shoqërohet me mosnjohje të detyrimeve, ulje pensionesh, shkurtime drastike, që
  • Leku Zhvleresohet Ndaj Valutave TIRANE, 26 Qershor /ATSH-E.Xhajanka/- Kjo jave nuk ka qenë e mbarë për monedhën kombëtare. Leku shqiptar është zhvlerësuar më tej kundrejt valutave të forta.
  • Civici: Ndryshimet E Shpejta Ne Tregun Valutor Kërkojnë Monitorim Të Treguesve Ekonomike Përballë dy valutave të forta, leku shqiptar paraqitet i zhvlerësuar. Kështu, në agjencitë valutore dollari blihet me 111.2 lekë dhe shitet me 111.
  • Avantazhet që gjenden në Shqipëri Leku shqiptar, i cili qarkullon lirshëm, është dobësuar përkundrejt euros nga 7 në 8% gjatë dymbëdhjetë muajve të shkuar. Blerësit lokalë tërhoqën rreth 10% të depozitave në bankat tregtare nga frika e krizës globale që mund të gllabërojë ekonominë e vogël të vendit.