Lajme > Lajme Temash > Qeveria > Organizata të ndryshme
 

Organizatat Jofitimprurëse

 • Zbardhet urdhri i Shkëlqim Canit mbi proceduren e tatimit mbi të ardhurat Tatimi i mbajtur në burim evidentohet nga personat rezidentë në Republikën e Shqipërisë, organet e qeverisjes qendrore dhe vendore, organizatat jofitimprurëse, si dhe nga çdo subjekt tjetër i njohur si i tillë nga legjislacioni në fuqi, nëpërmjet regjistrimeve në librat përkatës të evidentimit, të cilët përmbajnë
 • Procedurat e reja të rekrutimit në administratën publike. S'ka më miq për vende pune Departamentit të Administratës Publike, në portalin e Shërbimit të Punësimit Kombëtar dhe gjithashtu edhe në portalet e përzgjedhura punëkërkuese të menaxhuara nga organizatat jofitimprurëse apo ato private.
 • Si proçedohet dhe në cilat raste TVSH-ja Furnizimet e bëra nga organizatat jofitimprurëse kundrejt pagesës së reduktuar, janë furnizime të përjashtuara nëse janë : • Furnizim mallrash e shërbimesh për trajtim mjekësor ose dentar
 • Qeveria ndryshon ligjin për programet sociale për strehimin e banorëve legjislacionit në fuqi, programet sociale të strehimit klasifikohen si më poshtë: Së pari, banesat, që ndërtohen apo blihen nga tregu i lirë nga bashkitë ose organizatat jofitimprurëse, të cilat jepen me kontrate qiraje sociale dhe banesat ekzistuese, në pronësi te personave fizike ose juridike, që janë klasifikuar nga organet e qeverisjes
 • Nis regjistrimi i fëmijëve shqiptarë që jetojnë jashtë Ministria e Punëve të Jashtme shpreh angazhimin e saj për nënshkrimin e memorandumeve të ngjashme me organizatat jofitimprurëse, të cilat me anë të shërbimeve të tyre dhe në respektim të legjislacionit në fuqi, mund të asistojnë dhe ofrojnë shërbimet e tyre, në ndihmë të shtetasve
 • DASH: Qeveria shqiptare e vonuar me pronat për komunitetet fetare Lëvizjet religjioze marrin statusin zyrtar duke u regjistruar në Gjykatën e Rrethit Tiranë sipas Ligjit për Organizatat Jofitimprurëse, i cili njeh statusin e shoqatës jofitimprurëse pavarësisht nëse organizata ka karakter kulturor, argëtues, fetar apo humanitar.
 • Pasqyra e shtypit, 12 gusht 2011 (VIDEO) Tiranë, 12 gusht 2011, NOA – Në këtë hapësirë gjendet një pasqyrë e titujve të gazetave në Tiranë, për ditën e premte, 12 gusht 2011. Gazeta
 • Pasqyra e shtypit, 12 gusht 2011 Tiranë, 12 gusht 2011, NOA - Në këtë hapësirë gjendet një pasqyrë e titujve të gazetave në Tiranë, për ditën e premte, 12 gusht 2011. Gazeta
 • Mjaft: Po sulmohemi nga qeveria Tiranë, 8 prill, NOA –Drejtues të Lëvizjes Mjaft kanë denoncuar sot presione të institucioneve qeveritare ndaj aktivitetit të tyre. Në një deklaratë për mediat, Lëvizja Mjaft saqron se institucionet tatimore kanë shkelur ligjin duke kërkuar informacione dhe të dhëna që lidhen me aktivitetin
 • Këshilli Rinor, iniciativë për një ligj mbi vullnetarizmin Ndër të tjera, parashikohet që brenda ligjit të ri, të përfshihen edhe politika të diferencuara fiskale për organizatat jofitimprurëse që ofrojnë shërbime të punës vullnetare në komunitet, ngritjen e një strukturave shtetërore në nivel qendror
 • Fondacioni Vodafone Albania prezanton Raportin e Vjetor për 2009-2010 Bilanci vjetor, shtohen financimet dhe zgjerohet harta e projekteve nga veriu ne jug Tiranë, 22 Korrik 2010 NOA Fotot Update - Fondacioni Vodafone Albania prezantoi Raportin e Vjetor për vitin 2009- 2010 duke vijuar traditën e transparencës dhe raportimit të financimeve, si pjese e rolit
 • Shtohen financimet dhe zgjerohet harta e projekteve nga veriu në jug Fondacioni Vodafone Albania prezanton Raportin e Vjetor English Version Below Tiranë, 21 Korrik 2010 NOA - Fondacioni Vodafone Albania prezanton Raportin e Vjetor për vitin 2009- 2010 duke vijuar traditen e transparences dhe raportimit
 • FMN, “shuplakë” Qeverisë: Buxheti i rishikuar, jo realist Fondi i përfshirë në programin “Mbështetje për shoqërinë civile” përdoret për organizatat jofitimprurëse sipas kritereve ligjore, si dhe për mbulimin e kostos administrative. Këshilli i Ministrave vendos norma dhe standarde financiare për shpenzimet korrente, të cilat janë të detyrueshme për t'u zbatuar nga të gjitha institucionet
 • Withers: Apel Për Të Përmirësuar Kushtet E Jetesës Së Romëve Klinton dhe Qeveria amerikane kanë thënë se është shumë i rëndësishëm bashkëpunimi me organizatat jofitimprurëse dhe autoritetet vendore, për të bërë gjithçka që është e mundur, për të siguruar të drejtat e njeriut për komunitetin rom", u shpreh kryediplomati amerikan
 • Intervistë/Ligji "Për Mbrojtjen Nga Diskriminimi" Duhet Të Zbatohet Ambasadori holandez gjykon se shoqëria civile, organizatat jofitimprurëse në vend janë bërë më aktive në mbrojtjen e të drejtave jo vetëm të personave me preferenca homoseksuale, por në tërësi të drejtave të njeriut, çka është shumë e rëndësishme, pasi mbështetja nuk duhet të
 • P/Ligji "Për Faljen"/ Te Henen Vazhdon Diskutimi Në Komisionin E Ligjeve Të tillë, sipas tij, mund të jenë kryetarët e bashkive dhe komunave, deputetët, Avokati i Popullit, organizatat jofitimprurëse në mbrojtje të të drejtave të njeriut. Edhe përfaqësuesi i Dhomës së Avokatisë, Maks Haxhia, iu bashkua këtij argumenti, ndërsa propozoi ngritjen e një strukture të veçantë pranë Ministrisë së
 • Dhuna në familje, OJF: Shteti t’i asistojë falas viktimat Përfaqësuesit e saj në një tryezë me organizatat jofitimprurëse thanë se do t’i kërkojnë ministrive të linjës të organizojnë takime e të përcaktojnë qartë buxhetin që do akordohet për çdo objektiv të strategjisë, nëse është i mundur të realizohet apo jo.
 • Shteti u heq OJF-ve administrimin e qendrave për viktimat e trafikut Shumë herë, OJF-të (Organizatat jofitimprurëse) vendase dhe të huaja janë akuzuar për abuzim me fondet dhe pastrim parash kurse pakkush ka informacion për mënyrën e përftimit të fondeve hyrje-daljeve dhe destinacioneve të tyre.
 • PS sfidon Berishën: Harroje ligjin për martesat gay, nuk e votojmë Sakaq, hedhja në "treg" e mundësisë së martesave gay, pak ditë më parë nga kryeministri Sali Berisha, shihet nga organizatat jofitimprurëse më së paku si një lajthitje e Berishës dhe më së shumti si një tallje ose mashtrim.
 • Ligji "Berisha" për martesat gay, bën xhiron e mediave nëpër botë Sakaq, hedhja në "treg" e mundësisë së martesave gay, një ditë më parë nga kryeministri Sali Berisha, shihet nga organizatat jofitimprurëse më së paku si një lajthitje e Berishës dhe më së shumti si një tallje ose mashtrim.
 • Martesat gay, si Kodi i Familjes ndalon ligjin e prezantuar nga Berisha Sakaq, hedhja në "treg" e mundësisë së martesave gay, një ditë më parë nga kryeministri Sali Berisha, shihet nga organizatat jofitimprurëse më së paku si një lajthitje e Berishës dhe më së shumti si një tallje ose mashtrim.
 • Berisha pro martesave gay, flasin OJF-të: Nuk i kemi kërkuar, s'i kemi as në draft Tiranë, 30 korrik NOA - Hedhja në "treg" e mundësisë së martesave gay, një ditë më parë nga kryeministri Berisha, shihet nga organizatat jofitimprurëse më së paku si një lajthitje e Berishës dhe më së shumti si një tallje ose