Lajme > Lajme Temash > Media dhe Shtypi > Lajme shqip
 

Prokurimi Elektronik

  • Berisha takon drejtorin e ri të USAID-it në Shqipëri një rol themelor në luftën kundër korrupsionit në vend, rritjen e madhe të transparencës në qeverisje dhe përmirësimin e klimës së biznesit të tilla si prokurimi elektronik, regjistrimi i bizneseve etj.
  • Forumi i 8-të vjetor rajonal për prokurimin publik në Tiranë “Në vitin 2009, tha Ministri Pollo, Shqipëria u bë vendi i parë në botë që realizoi një sistem prokurimi elektronik të detyrueshëm për të gjitha prokurimet e sektorit publik mbi pragun e 3000 Eurove.
  • Sfida e Mijëvjeçarit të SHBA: Shqipëria, më e suksesshmja ndër 16 vendet përfituese program përfundon në vitin 2011 dhe ka realizuar projekte si Qendra Kombëtare për Regjistrimin e Bizneseve, Qendra Kombëtare e Licencimit të Bizneseve, Prokurimi Elektronik, Tatimet Elektronike, Agjencia dhe Regjistri Kombëtar i Planifikimit, etj”, tha ai.
  • Berisha pranon: Gati rikthimi i Vasil Bollanos në koalicion me PD Dhe u vendos prokurimi elektronik, taksa elektronike, sporteli i vetëm për regjistrimin e biznesit, që të gjitha kanë dhënë një rënie dramatike të korrupsionit dhe Gjykata Administrative. Kjo, sepse kur shkon nëpunësi dhe i kërkon para biznesit, nëse do të ketë Gjykatën, problemin biznesi e zgjidh duke mos i dhënë asnjë qindarkë, por në Gjykatë.
  • Përmbledhje: Zhvillimet Ekonomike Në Vend Vlerësohen Pozitive gjithashtu merr çmimin e dytë nga Kombet e Bashkuara për vlerësimin e ekselencës në shërbimin publik, duke u bërë vendi i parë në botë që realizoi një sistem prokurimi elektronik të detyrueshëm për të gjitha prokurimet e sektorit publik mbi pragun e 3000 eurove.
  • Shqiperia Merr Çmim Per Prokurimin Publik Elektronik Nga Kombet E Bashkuara Në vitin 2009 Shqipëria u bë vendi i parë në botë që realizoi një sistem prokurimi elektronik të detyrueshëm për të gjitha prokurimet e sektorit publik mbi pragun e 3000 eurove. Kjo platformë e prokurimit elektronik është një aplikim që mundëson transaksione të sigurta midis institucioneve shqiptare publike dhe biznesit kombëtar
  • Titujt E Lajmeve Kryesore Te Transmetuara Diten E Djeshme Nga Atsh TAKIMIN E STRASBURGUT NUK KA PASUR ASNJË LLOJ ULTIMATUMI NDAJ QEVERISË GJERMANIA MBËSHTET SHQIPËRINË PËR ARRITJEN E STANDARDEVE EUROPIANE NË SHËNDETËSI PROKURIMI ELEKTRONIK, DËSHMI E VULLNETIT TË QEVERISË PËR PËRMIRËSIMIN E KLIMËS SË BIZNESIT SHQIPËRIA DHE KOSOVA RRITJE TË BASHKËPUNIMIT NË FUSHËN E KULTURËS PS:FLETËT
  • Titujt E Lajmeve Kryesore Te Transmetuara Diten E Sotme Nga Atsh TAKIMIN E STRASBURGUT NUK KA PASUR ASNJË LLOJ ULTIMATUMI NDAJ QEVERISË GJERMANIA MBËSHTET SHQIPËRINË PËR ARRITJEN E STANDARDEVE EUROPIANE NË SHËNDETËSI PROKURIMI ELEKTRONIK, DËSHMI E VULLNETIT TË QEVERISË PËR PËRMIRËSIMIN E KLIMËS SË BIZNESIT SHQIPËRIA DHE KOSOVA RRITJE TË BASHKËPUNIMIT NË FUSHËN E KULTURËS PS:FLETËT
  • Berisha: Okb Rendit Shqipërinë Të Dytën Në Botë Për Transparencën E Prokurimeve "Prokurimi elektronik ka qenë një projekt i financuar nga Pragu i Koorporatës së Mijëvjeçarit dhe i zbatuar nga Agjencia Amerikane Ndërkombëtare e Ndihmës. Qeveria shqiptare, duke parë leverdinë e madhe të kësaj procedure, e shtriu atë me shpejtësi nga 15 -20 për qind të prokurimeve në të gjitha prokurimet, por baza
  • Përurohet Qendra e Licencimit, Berisha: Gjithçka mundem, ndaj korrupsionit Shqipëri kanë marrë jetë disa projekte që kanë transformuar tërësisht praktikat e mëparshme, siç janë taksa elektronike, regjistri elektronik i biznesit, prokurimi elektronik". Më pas, kryeministri Berisha dhe Drejtoresha e Misionit të USAID, Mahoney zbuluan një pllakë dedikimi, në të cilën thuhej "Qendra Kombëtare e Licencimit